LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Alla inlägg under oktober 2008

Av Maja - 18 oktober 2008 18:23

Ja, tiden går. Hösten är här. Och det börjar bli kyligt att sätta sig på cykeln och trampa/rulla ner för Kungsgatan till campusbussen.

Av Maja - 10 oktober 2008 20:21

Suck jag blir trött. Det finns ett nytt fenomen på våra gator och torg. Medelmsvarvare. Personer som är anställda för att varva medlemmar till olika organisationer, av organisationen. Första gången jag såg dem trodde jag att det var aktiva personer inom organisationen som hade en aktion. Men icke sa nicke, kort där efter fick jag reda på att en vän till mig fått jobb under sommaren som medlemsvarvare och där gick det upp ett ljus för mig, de betalar folk för att få nya medlemmar. Nu har medlemsvarvarna skuttat runt på Norrköpings gator i ca 1.5 år. Och jag börjar bli minst sagt trött. I början gick de inte på mig, jag ser ut som en "medveten" person, med röda dreads, Palestinasjal, ibland trasiga jeans osv. Men nu går dom faktiskt på mig. Jag väljer väl själv när var och hur jag vill vara aktiv i en organisation. Om jag är intresserad söker jag själv upp organisationen. Det som irriterar mig är främst är att de faktiskt får betalt för att varva nya medlemmar. Det är sånt som jag gör gratis i andra organisationer. Föreningslivet går ut på att medlemmarna engagerar sig utan att vilja få ersättning, för att man vill. Men vad är då problemet med dessa organisationer? De vill väl ha fler medlemmar, ja det vill väl alla partipolitiskt obundna organisationer. Men varför anställa folk, och vanliga dödliga som inte orkar vara medvetna och har dåligt samvete för det inte orkar bry sig, blir de "attackerade" kanske de betalar 100 spänn i månaden för att stilla sitt dåliga samvete. Men varför anställa personer för att få nya medlemmar. Jag fattar inte. de organisationer som gör det sjunker i ina ögon ärligt talat. 

Av Maja - 7 oktober 2008 15:30

Tisdag och självstudier.

Har pluggat lite gran. Vilket gör att jag känner mig ganska duktig. Gått runt och pysslat, diskat och duschat. Ska dock ta mig i kragen och plugga mer.

Har kommit framtill att jag verkligen är usel på att tvinga mig själv till att plugga. Jag har noll självdisciplin, tror att jag tappade den någon gång i våras. För jag har ju haft det, nån gång för länge sedan... Tror jag iaf. 

Får försöka hitta den där disciplinen igen, ligger väl nån stans bland alla mina saker... haha.

Av Maja - 3 oktober 2008 13:38

ja, då var det dax dagen för mitt öde. Nja, kanske inte så har ju ett par gånger på mig att lyckas tenta om om det nu är så att det sket sig totalt i dag. Dagen började dock mindre bra. 2 min i sju kommer mamma ut, jag vaknar av "har du för sovit dig?!" Pling så är jag vaken, tittar på klockan och ja, jag hade för sovit mig. Det som inte får hända hände. Bussen går sju och jag kastade på mig kläder, panikborstade tänderna och slängde  mig på cykeln. Han peta ner ett äpple som jag kunde tugga i mig på bussen. Utan kaffe i blodomloppet kom jag fram till campus och tentasalen.  Fick ett äpple av Marie så att inte energin skulle tryta. Iaf efter två timmars skrivande gav jag upp och lämnade in min papper. Gick så där. Första gången jag skriver någon form av prov sen jag tog studenten 2004. Så jag är trotts allt inte helt missnöjd.   

Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards