LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Alla inlägg under januari 2010

Av Maja - 24 januari 2010 17:45


Jag har inte bakat kanelbullar sen någon gång på högstadiet, då på hemkunskapen givetvis. har nog aldrig bakat kanelbullar frivilligt över huvudtaget. Men i dag var det dags. Och jag måste säga, vi är nog naturbegovningar på detta, både jag och Maria. Elin satt på en stol och var söt, de måste ju finnas en sån oxå i alla sammanhang där man lagar något. Bullarna blev grymma och veganska.


I morron kommer vi oxå bjuda folk på mästerverket. Då Teater Alter Ego har info-kväll och ska med en snygg presentation och bra monologer sälja sitt projekt. Kan inte låta bli att vara lite nervös för alltihop. Tänk om vi inte får några napp och spelningar alls? Eller tänk om vi får jättemånga, hur löser vi det?

I morron smäller det iaf. 

Av Maja - 24 januari 2010 09:02


Otrohet.

Kan man vara otrogen mot en katt, för att man klappar och pussar på en annan katt och tycker att den är söt?


Jag är kattvakt denna helg. Till Ingrid och Ludd. Självklart ingår klappning, pussning, lek och gos i ett sådant uppdrag. Sixten kände nog att jag luktade annan katt, tittade lite brydd på mig. Jag mins för några helger sedan när jag vaktade Sushi att han blev sur, Sixten alltså, när jag kom hem. Han ville inte möta mig vid dörren som han brukar,  gav mig en blick som ville säga, du luktar annan katt ända hit. Jag tänker inte bli uppplockad av dig så länge du luktar annan katt. 

Hans surhet försvann för visso ganska fort. Men iaf.


Av Maja - 24 januari 2010 08:56

Så då sitter jag här igen.

Jag tror att när min generation, som är generation Y om jag inte tar helt fel. När vi är sisådär 50 kommer vi inte prata med varandra. Uran bara läsa om vad våra vänner har gjort och är i livet på diverse olika bloggar mm mm, möjligtvis prata med varandra via MSN.


Nåväl, de va inte de jag tänkte skriva. Det bara blev så.


Söndag. Klockan är nio

jag ska på rep vid halv tolv, men varför är jag upp redan nu. Jo, jättedisken Gunnar. Jag tröttnade på den redan i fredags, men diskade den aldrig. Kom mig lixom inte för. Så jag täkte att i dag, när jag har en del annat att göra går jag upp tidigt och diskar bort Gunnar. 

Av Maja - 23 januari 2010 13:23


Ja, helg vad det ja. 

I min värld finns det ingen skillnad på helg och vardag. Ja, förutom namnet på själva dagen. Jag jobbar eller inte jobbar, oavsett.  I dag är en sån dag som jag inte jobbar.


Iaf, vaknade vid halv tio, men tyckte att jag kunde somna om. Gick upp strax efter elva. Ätit lyxfrukost i form av ganska lyckade scones och lekt lite med Sixten. Tittat på reprisen på Let´s Dance med ena ögat och med det andra har jag gett bloggen ett ansiktslyft. Är inte helt nöjd, men de får duga.  

Av Maja - 22 januari 2010 09:38


Av en slump hamnade jag på Jonas Gardells nya blogg. Han bloggar nu mera på Aftonbladet oxå, och inte bara på sin egen hemsida, eller på hemsidan skriver han dagbok. När jag väl hittar en blogg som verkar intressant läser jag ju den, ibland till och med följer den, som med Alex Schulman, men det är mest för att han bor i Rute under somrarna och jag vill ju veta vad han skriver om min barndomssocken. 


En sak som jag inte begriper är varför jag inte letat efter Gardells dagbok/blogg tidigare. Gardell är grym


Så ett tips. Läs Gardells blogg för lite skratt i magen och kloka ort.

Av Maja - 22 januari 2010 09:24


Efter en förvånansvärt död vecka börjar allt vakna till liv. Med död menar jag att det inte hänt nått, förutom ett rep i måndags och körrep i tisdags och att mobilen ringt en massa.


I dag ska jag ner till ABF och kolla lite teknik inför måndagens info-kväll med Teater Alter ego. Efter det en fika med Ricky som är i stan och sen träffa upp Åsa och få nyckel eftersom jag ska vakta Ludd och Ingrid i helgen, Ludd och Ingrid är katter om någon undrar. 


I går sysselsatte jag mig med att se nästan hela första säsongen av SOS Gute. Varför undrar ni, ja det undrar jag oxå. Jag fick för mig att jag skulle se de klipp från branden i Likboden 100-200 meter från mitt barndomshem. Det var ju bara de att jag inte visste i vilket avsnitt klippet skulle ligga. Så jag såg helt enkelt hela serien. SOS Gute var inte så pjåkigt. Rätt spännande och roligt att se Gotland, och roligt när speakern säger fel. Han gör det rätt ofta, säger att stationen fått ett larm i Fårösund, när larmet kommer från Ekviken, på Fårö tex. Det är iaf rätt håll av ön, men inte samma sak. Även om jag nu sätt branden som jag ville se, branden som redan var släkt när brandkåren från Visby och teve-teamet kom fram. Och jag såg inte min mor springa runt i vitt nattlinne heller. Så kommer jag nog se de andra avsnitten oxå.

Av Maja - 21 januari 2010 10:04


Svt.s långkörare. 

Kommer ni i håg hur de sa för länge sen när serien starta. Svt.s nya drama serie. 


Men drama är verkligen inte vad det är. Det är en regelrätt såpa och jag älskar det. Handlingen är rätt förutsägbar, skådespeleriet är rätt lamt, i bland glimmar det till... Men allt som bör finnas med i en såpa finns med, bitchen, den onda, intrigerna, otroheten, otroheten som resulterar i ett barn, missbruk, kärlek, kriminalitet, syskon som dyker upp. Allt.

Trotts att det är ganska uselt tittar folk på det. Jag tittar på det och gillar det. När jag var liten följde jag och mamma Rederiet slaviskt, Andra Avenyn kommer nog aldrig komma upp i Rederiet nivå.


Jag tillhör nog såpagenerationen. För det gick nästan alltid någon svensk såpa på teve när jag var liten. Förutom Rederiet, så Tre Kronor, Skilda världar, sen kom Nya tider på fyran, vi hade inte trean och feman, men där gick oxå några, Vita lögner i trean och på femman Vänner och Fiender som gick varje dag, precis som de på fyran.


Sen ska vi ju inte prata om doku-såporna. Det kryllade av dem. Svt hade Robinsson, den allra första. Jag och mor satt vid teven medan min far tog en timmas promenad varje lördagkväll. Innan andra kanaler tog över och nu kan man se det i fyran. Åsså har vi  Fyrans Farmen, femman kommer med Big Brother och Villa Medusa, Vem var det som sände Baren? trean?

Åsså alla de program där någon skulle hitta någon, alla parprogram. Det var inte nytt, men i formen som doku-såpa var det nytt.


Tänka sig. Såpa och doku-såpa generationen.

Av Maja - 19 januari 2010 09:02


Pip pip. Piiiip Piiiiip. Piiiiiip. PiiiiiiP.

Sixten blev överlycklig när min klocka ringde. Gjorde allt för att få upp mig ur sängen. Allt. När det inte funkade med att mjaula och spinna högt som attan välte han papperskorgen tex, och drog ur bananskal, papper och gamma snus på golvet. Det hjälpte inte. Jag låg kvar i sängen. Sen ringde telefonen, till Sixtens stora lycka.

Jag var uppe ur sängen. Han var nöjd.

Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards