LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Alla inlägg under februari 2010

Av Maja - 21 februari 2010 09:59


Hjälp.

Har inte sett något av detta jippo än i år. Men nu gör jag det, ser reprisen från i går.

Hjälp är rätta ordet. Läste Alex Schulmans blogg i morse, varför jag läser hans blogg är en lång historia som har med Gotland och Rute att göra. Nåväl han beklagade sig oxå över detta jippo och ställde frågan Vem har skrivit manus? Jag instämmer helt i den frågan. 


En sak kan jag inte låta bli att tänka ner jag ser på denna "fest" är, vilka låter kommer svänga på dansgolvet på Vildmarkshotellet senare i vår och under sommaren? Till vilka låtar kommer kidsen jubla när de får höra dem? 


Nå väl. Melodifestivalen är lite töntigt rolig. Jag skiter egentligen helt i deltävlingarna. Den stora festen i Globen är däremot ganska rolig. Och sen den stora finalen i Norge senare i år. Bara för att lixom.


Av Maja - 21 februari 2010 09:05

Jaha.

Herr Snor är kvar här hemma men Unga fröken halsont har gått, i stället kom hennes släkting Farbror Hes. 


Sixten ligger och sover sött på min skrivbordsstol, det är extremt lugnt på Fotbollsgatan så här vid niosnåret en söndag. Grannarna är tysta, ingen skottar snö, Sixten sover och Marre lika så. Att jag är vaken råkar vara en bonus, vems bonus det nu är vet jag inte. Vaknade vid åtta och var kissnödig. Låg kvar ca en kvart innan jag var tvungen att gå på toa. När jag väl var uppe kunde jag lika gärna göra kaffe och börja min morgon. Lite tidigare än planerat. Ska vara hos Maria vid tolv för planering inför Ödeshögs-gigget

Av Maja - 20 februari 2010 23:02


eller lördagsmys kanske är ett mer passande ord.

Jag har hur som helst umgåtts med Herr Snor, Fru Huvudvärk, Unga fröken Halsont och Unge gossen Hosta var med en stund oxå.


Vi har sett brittiska deckare på dvd, sett konstiga OS-grenar, som curling.

Vi käkade en mycket god middga tillsammans, klyftpotatis och linsröra. På kvällen fick vi sällskap av Marre och Erik, vi såg I taket lyser stjärnorna. 


Nu ska jag ta och kasta ut mina kära gäster.

Lägga mig och dra täcket över huvudet och hoppas stenhårt på att de inte är kvar när jag vaknar. För de har jag inte tid med.

Av Maja - 19 februari 2010 15:14


Sixten har toksovit.

Marre tyckte att jag kunde peta lite på honom och gå ut en vända i snön med kopplet. Sixten gillar inte sitt koppel och han gillar inte trapphuset. Men han gillar snö. Okej sa jag. Satte på honom kopplet och gick ut. Han tyckte de var rätt roligt i ca 30 sekunder, sen började han frysa. Å så fick han syn på en hund. Huva. Jag tog Sixten under armen och gick in. Men trapphusen var läskigare än vanligt, eftersom vi inte var själva där. En granne var oxå på väg in. Stackars Sixten. Men nu är han vaken iaf.

Av Maja - 19 februari 2010 12:49


Jag är kvinna med beslutsångest och jag är kvinnan med framtidspanik.

Men jag tycker att jag lär mig hantera mina små handikapp allt bättre med tiden. Just nu känns framtiden ganska ljus. Jag har ett jobb över sommaren, ett jobb som jag verkligen vill ha. Jag har jobb hela nästa vecka, en halvtid på ena jobbet och timmar på det andra jobbet. Min lön som kommer i mars kommer se rätt fin ut.

Synd bara att det inte ska betalas någon el då... eller att CSN vill ha tillbaka sina pengar då. I stället för nu.


Teater Alter Ego rullar, vi har en spelning inbokad i Ödeshög och en i Stockholm. Vi har gigget på Internationella Kvinnodagen och haft möte med en ny uppdragsgivare där ett forumspel ska jobbas fram som ska spelas i v 17. 

Av Maja - 19 februari 2010 08:40


Dagens morgonmusik: Doktor Kosmos


Jag är ganska trött. 

Vaknade och var kissnödig. 

Och nu sitter jag här med morgonkaffet och försöker koma på vilken låt som har roligast text. Eller mest tänkvärda text.


Min lördag, ja för er vanliga dödliga var det torsdag i går  jag vet, blev nästan helt som jag tänkt mig. Kvällen avslutades med kladdkaka och the hemma hos Emmy.

Det var mysigt och det kändes väldigt lördag.

Av Maja - 18 februari 2010 14:29


Yepp.

För det har jag bestämt. 

Kände att min helg gick lite för fort och att de innehöll lite för mycket jobb.

Ja, ekonomiskt var det ju bra. Men i ledighetssynpunkt uselt. 

Så i dag har jag lördag. Tänker äta klyftpotatis och linsbiffar i kväll för att få lite extra lördagskänsla. Kanske äta någon form av efterrätt oxå.


Iaf. Min helg började med sovmorgon. Eller, ja jag tänkte att den skulle börja med sovmorgon. Vaknade pigg, kissnödig och kaffesugen klockan halv nio. Men efter de lilla misstagen har det gått bra. Telefonen har inte ringt, jag har inte fått några jobbmail, jag åt långfrukost och sen segat. Med otroligt gott samvete. 

Av Maja - 18 februari 2010 08:43


Läste NT.se som jag burkar göra på morgonen och hittade detta klicka


Egentligen är det här inget nytt. Maten för äldre har altid varit en fråga att debattera. Samma sak med skolmat som oxå är av urdålig kvalité. Men den är tanten är nog min idol. Aina 94 år, överlevt cancer och har frysen full med mat som hon själv lagar. Snacka om järntant. Sån ska jag oxå bli när jag bli 94.


Jag kommer oxå att tänka på min mormor, eller om vi ska vara petnoga är det mammas mormor. Men mormor har varit alls mormor, även om man inte ens är släkt med henne. Hon var oxå cool, 97 år gammal och mer eller mindre blind pga grön och går starr tittade hon på mig och sa. Har blixten slagit ner i dig flicka, eller de kanske ska vara så där nu för tiden. Jag hade trasiga jeans och piercing i läppen vid de tillfället. Å mormor älskade mat, att få festa till det lite. När vi var och hälsade på så åt vi pizza eller mat från kinakrogen, oftast blev det kinakrogen. Det älskade mormor. Hon har varit min stora förebild i livet, andra hade rockstjärnor, jag hade mormor. Hon var lite som en rockstjärna, iaf för mig.


När jag var liten hade mormor en katt, Misse, han blev gammal och  skruttig, katter blir det vid sisådär 18 år. Mormor tog katten till veterinären för att ta bort honom, men veterinären tyckte nog synd om tanten. Så Misse fick en spruta och sen gå hem tillsammans med mormor. Mormor gick med rullator då, så det var bara att sätta kattburen med Misse på den och gå hem. 

När mormor tyckte att nu var det nog, att bo i egen lägenhet, så skrev hon in sig på ett ålderdomshem. Då var hon nog 95 eller 96 år.


Mormor blev 98 år, hon var född 1905,  tänk de liv hon levde. Fått uppleva två världskrig, Titanics undergång, stadsministermord vilket jag oxå upplevt, men som väldigt liten, kvinnlig rösträtt, när teven, elektriciteten och vattentoaletten kom. När kylskåp kom i var mans hem och bil blev något som alla hade.


Jag tänker rätt ofta på mormor. Hoppas innerligt att jag har samma gnista och humor som hon hade när jag blir gammal.

Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards