LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Alla inlägg under juni 2010

Av Maja - 13 juni 2010 11:02

Den här bloggen har kommit att handla ganska mycket om jobb. Om att ha ett jobb och vad det är för jobb. Och konstiga jobb. Om att få jobba eller om att det inte finns några jobbpass alls. Men de är lixom de mitt liv handlar om. Att få jobb för att kunde leva och betala hyra, mat  och CSN.


Hur som helst. 

Jag jobbar i dag. I Verkstan på Museet. 

Där jag ska vara hela sommaren + min två veckor på Bunge och sommarteater. Det blir lixom min semester. I morron har vi avslut för denna säsong på AG, en del av mina kollegor går på sitt sommarschema där. Och jag är inte de minsta avis. För nä, jag hade inte sett fram emot barndisco och låtar som Manboy och Cara Mia varje kväll. Så jag är nöjd med Verkstad och tittlådsbygge. 

Av Maja - 12 juni 2010 18:03


Ja.

Jag har hennat håret. 

Sen har jag gjort så lite så möjligt under min lediga dag.

Peppar inför att jobba 11 dagar i streck. Först jobbpass i Verkstan, utställningsprojekt de dagar jag är ledig och sen nästa pass i Verkstan Nog för att inte alla är jättelånga dagar men iaf. Dessutom lär det vara ganska lugnt under de första dagarna innan semestrar osv kommer igång. 


Kvällen ska jag tillbringa med Lisa, Stoffe, mat och vin.

Sixten får klara sig på egna tassar med knoppar och vatten.

Av Maja - 12 juni 2010 08:06

Klockan är åtta. 

Det är lördag morgon och jag får sova hur länge jag vill.

Men nej nej. Jag vaknar pigg som en lärka halv åtta.

Sixten snarkar i fåtöljen, så han har inte varit det minsta delaktig i mitt vaknande.

Så allt är mitt eget fel


Nästan hela den här vecka har jag befunnit med på jobbet så här dags.

Nu sitter jag har och undrar Jaha. Och nu då?




Av Maja - 11 juni 2010 19:10

Jaha.

Fredag. 

Varit i Verkstan och pysslat sen åtta i morse, fram till fem. 

Har suttit i diverse skumma arbetsställningar  och målat så min rygg känns lite hoptryckt för tillfället. Det är tur att jag är ung och smidig. Frågan är om jag är lite smidig i morron. Vi är inte helt klara än, men tror att det kommer vara lugnt på besökare i helgen och kan nog fixa en del då.


Jag ser fram emot en ledig lördag. 

Ska henna hår och sen middag på Korsgatan. 

Söndag blir det jobb i Verkstan. Det är helgens plan. 

Av Maja - 10 juni 2010 18:33

Huj.

I dag sprang de ut. Studenterna i Norrköping. Efter dagar av hysteri, baler och vita mössor och en och annan full 18-åring vinglandes på cykel.


När jag cyklade hem från jobbet möttes jag av tutande lastbilar och bilar. Vinkande och skrikande studenter. När jag jag själv tog studenten för ett antal år sedan nu åkte vi bil, och inte lastbilsflak. Vi var ganska tysta, i jämförelse med Norrköpingstudenterna. När jag slutade nian åkte vi traktorflak, vi kände oss supercoola när vi åkte runt där på vårt flak, vi var två årskurser som gick ut.

Nu när jag tänker på det måste de ha sett rätt fånigt ut... Två ynka flak som åkte runt i lila Fårösund. Men vi var glada, och de är väl huvudsaken.

Av Maja - 9 juni 2010 18:07


Ja. 

I helgen smyg startar det nya temat i Verkstan. 

På söndag börjar jag jobba. Fast de där är ju inte helt sant. Jag jobbar ju nu oxå, men med att iordningställa och röja Verkstan. Så att det blir rolig, inspirerande, spännande och kreativt att vara där. Vilket det helt klart kommer bli, det kommer bli tokfint tror jag. Så har du barn. Kom till Arbetets Museum nu i sommar. 


Och eftersom jag då jobbar 8-17 tider så gäller matlåda.

Jag är inte jätteduktig på de där med matlåda. Men jag försöker. Så i kväll lagade jag pasta med tomatsås med tonfiks och bönor. Och jag lyckades koka för lite makaroner. Hur är detta möjligt?!  Jag som alltid kokar för mycket. Så det vara bra att koka mer.

Av Maja - 8 juni 2010 20:15

Ja.

Nu har jag tagit kväll.

Har jobbat sen nio i morse. Efter jobbet blev det Smedjegatan och deklaration. Verkligen sent ute, men efter ett samtal till skatteverket fick vi reda på hur i hela halland vi ska göra för att deklarera för Alter Ego. Tack skatteverket. Dessutom slipper vi få straffavgift. Och det är ju trevligt.


Iaf, efter att ha varit borta större delen av dagen var kisse lycklig när jag kom hem. Nu sitter han i fåtöljen och är glad. 


Jag har dessutom börjat få styr på webbmailen

Och det är ju trevligt.

Av Maja - 7 juni 2010 18:16

För en tid sedan blev jag kontaktperson för ABK-Norrköping.

Jag fick en mailadress knuten till Loopia. Jag hatar Loopia.

Titt som tett blir jag utkastad. I bland går det inte logga in. Och framförallt kan jag inte skriva en signatur. Dina inställningar är sparade säger Loopia, fan heller. Ingenting är sparat. Och jag börjar allvarligt undra vem det är fel på, mig eller Loopias webmail. Efter lite undersökningar med hjälp av google har jag fått reda på att loopia har haft rätt stora problem, men de inlägg jag hittat är från runt 2008. Vilket är ett tag sedan. Jag blir trött och matt. De jobbiga är att jag inte ens kan göra nått åt det. Jag får dras med Loopia och bli utkastad mellan varven. 


Mutter. Mutter. Mutter.

Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards