LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Alla inlägg under augusti 2010

Av Maja - 20 augusti 2010 07:24

Ett spektakel har dragit in över staden.

Augustifesten är här, men karuseller, konserter, marknad och SM i fyrverkeri. I kväll drar det riktigt stora jippot i gång. I går och i onsdags var det lixom bara smygstart. 

Jag, Åsa och Sofie begav oss till Bron och hamnen för att se på raketerna, dricka en öl och titta på folk. Hjälp vad människor. Som ett lemmeltåg kom folk ner för drottninggatan, spårvagnen fick eskort för att komma fram.


Efter raketerna mötte vi upp Tove och begav oss till Trädgår´n. Där kom nästa chock. Det var lite musik kan man säga, någon form av dansbandsmedly eller nått liknande. Jag har svårt att avgöra vad det var jag såg. Hur som helst. Det vi fick se var en man i paljettkavaj. Blå paljettkavaj. Han hette Pelle fick vi reda på. Han sidekick hette Ullis. Hon hade ingen paljettkavaj men hon var tillräckligt hysterisk som det var. Jag höll på att smälla av. 

Av Maja - 19 augusti 2010 17:41

Då har jag gjort min sista dag i Kreativa Verkstan för denna sommar.

Tjoho. Jag är måttligt förtjust i barn för tillfället, samma sak i föräldrar som inte kan hålla reda på sina barn. Typ när barnen heller saft på pappmuggen och inte i. Eller klipper sönder vaxduken på bordet.


För övrigt är jag ganska trött.

Sixten tyckte att klockan fem var en ypperlig tid att få upp mig på. Så jag har väl varit vaken sen dess lite till och från. Vaknat av en kattklo i armen,ett mårrhår i ögat, ett ivrigt spinnande i örat eller en tass på näsan. När jag sen då skulle upp hade han själv somnat som en tok på min skrivbordsstol. Det är kärlek de. 

Av Maja - 18 augusti 2010 17:59

Har egentligen inget nytt att komma med.

Mensverken Klas-Göran där Ipren inte verka bita.

Sixten sover på en matta och jag dricker kaffe.

Det är lugnt i Norrköpings Minsta Kollektiv kan man säga.


Iaf.

I morron gör jag min sista dag i Verkstan för den här sommaren. Jobbar på lördag oxå, men i ett tält i Vasa Parken som Myran. Så har du vägarna förbi kom till Vasa Parken och pyssla lite. Ta med en unge oxå om du hittar någon.

Sen har jag en visning på söndag. Efter de börjar mitt vanliga härliga arbetsliv. Där jag har tusen jobb och tusen saker att göra. Och alltid för lite pengar. 

Av Maja - 17 augusti 2010 16:55

En dag i Verkstan.

Förberedelser för Museets medverkan på Augustifesten har gjorts. 500 ark vitt A4 papper har blivit 1000 ark vitt A5 papper tillexempel. Jag kommer ha ont i muskler som jag inte visste att jag hade imorron.


Sen kom regnet. 

Lagom tills vi skulle gå hem.

Lite som en nyduschad katt med näsdripp såg jag ut när jag kom innan för dörren.

Så nu hänger kläderna på tork i badrummet.

Av Maja - 17 augusti 2010 10:10


Mannen  (eller om det var kvinnan) med röjsågen väckte mig. Sen pep katten och efter de väckarklockan. Efter alla dessa gå upp nu ljud  så var det lika bra att stiga upp ur sängen. Fixa frukost, duscha, dricka kaffe och nu sitter jag här. Kolla mail innan jag ska iväg till jobbet. Gårdagens morron var lika dan, förutom röjsågen. 


Jag har konstaterat att detta är min sista vecka i Verkstan. Sen börjar mitt icke schemalaggda liv och jobb. Vet inte om jag längtar eller fasar. 

AG-jobb som tiger, lekvärd, anisiktsmålning och barndiskon. Visningar på museet och Myranjobb. ABK-jobb lite nu och då. Kanske någon barngrupp. Alter Ego så klart.

Av Maja - 15 augusti 2010 22:35

Sixten jagar flugor.

Jag jobbar på att bli trött.

Kanske skulle testa flugjakt jag oxå, man kanske blir trött av det.


Iaf. Jobbat.

Emma var sjuk och jag var själv. Blev avbytt så jag kunde äta lunch en halvtimma. Det var roligt i Verkstan i dag. Inga direkta dödlägen, förutom den första timman.

I morron väntar mer jobb. Verkstan och en visning för lärare från Sörping. 

Av Maja - 15 augusti 2010 09:41

Gårsfest på Smedjegatan i går.

Jag var där. Ett spännande fenomen, de där med gårdsfest. Hemma i Rute finns liknande tillställningar. Som Karaokefesten i Fardume, Rockfest i Folkets Hus eller varför inte bara när någon firar jämnt. Den största skillnaden är att ljudet är lite bättre och musiken är lite bättre. Ja, bortsätt rockfesterna.


Men karaktärerna finns där både på Smedjegatan och i Valleviken. Dom som dricker för mycket, ungarna som gasar runt helt hysteriskt. Nu börjar förvisso ungarna hemma i socknen gasa runt mer på moppar å skita i att deras föräldrar dricker öl. Eller så vill de helst dricka öl själva. Det är inte så mycket småkottar längre.


Men jag tyckte att det var en ganska festlig kväll.

Det finns intressanta människor på Smedjegatan. Som Säpo-tanten som i går gick runt och fjäska för allt och alla. Lekledarsnubben som mer eller mindre fick tjata på folk för att de skulle ställa upp i lekar. Och 40-taggarna på Bänken som förmodligen kände sig som tjugo.

Av Maja - 14 augusti 2010 10:05

Jobbade själv i går.

Alla är sjuka och det värsta scenariot som det hade gått att hitta på har uppstått.

Men vi har lyckats lösa allt iaf. Vi har inte behövt stänga.

Fick avlösning så att jag kunde äta lunch. Det var lixom dagens höjdpunkt. Dessutom var det folk som lunchade sent, så jag hade sällskap. 


Hade nästan lite nostaligdag i går. 

När jag var sådär 14 år läste jag allt. Jag plöjde böcker, mest halvdåligt skrivna hästböcker från Boklubben Pollux, Fullblodsserien var favoriterna. Eller B Walhströms ungdomsböcker, dom röd/gröna då så som Stallkompisarna som nu har kommit i nytryck. Tina-serien och en och annan Kitty blev det oxå.


Nå väl jag läste oxå god ungdomslitteratur. Biblioteket i lilla Fårösund hade flyttat och låg vägg i vägg med skolan. Maria Gripe och Michelle Magorian tillhörde favoriterna.  Så i går när det var tomt i Verkstan läste jag ett väl tummat ex av boken Hemlängtan av Magorian. På vägen hem gick jag förbi bibblan för att låna film.

Gick på filmatiseringen av Gripes Skuggserien. Eller tre av böckerna rättare sagt Skuggan över Stenbänken och ...Och de vita skuggorna i skogen och Skuggornas barn.


Glad i hågen cyklade jag hem. När jag sett klart på DVD-filmen upptäcker jag att det bara är halva serien. Allt slutar mitt i. Fatta min besvikelse. Jag mins ju vad som händer, men jag vill ju se. Såg aldrig detta när det gick på teve. 1989 var jag på tok för liten och när det gick andra gången var jag nog för stor, eller så gick det på helt fel tid. Det står inte på fodralet att det är 5 avsnitt av 9. Vilket de är efter lite sökning på google. När jag sökte på bibblans hemsida har det bara de första 5 avsnitten. Undra om de tror som jag trodde. Att detta var allt. Det får undersökas. 

Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards