LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Alla inlägg under augusti 2010

Av Maja - 11 augusti 2010 17:38

Haha.

Dagens skratt. Eller om jag ska säga Dagens Ehh, va?


Läste dettant.se 

Och jag kan inte göra annat än att skratta och säga ehh va? samtidigt.

För dig som inte orkar klicka på länken så finns texten här:


Kvinna anmäler stötande ostreklam

"Smaken sitter i hålen", påstår ett ostföretag i en reklamfilm. Nu har en kvinna från Norrköping anmält reklamen till Konsumentverket.

Reklamens slogan är att "smaken sitter i hålen", ett påstående som kvinnan anser vara vilseledande och obehagligt. Hon har därför anmält tv-reklamen till Konsumentverket som kommer att titta närmare på ärendet.


Min hjärna kan inte få ihop vad som är obehagligt. Visst, det är en galet töntig slogan. Men obehaglig.... Nä. Så jag fick läsa debattinläggen för att förstå vad som var just obehagligt. Åh, hjälp i min lilla låda vad långsökt.  Det finns uppenbarligen personer med för mycket fritid kan jag konstatera.

Av Maja - 11 augusti 2010 17:01

Åter i Verkstan efter två lediga dagar.

Lugnt och fint men besökare hela dagen, de första kom strax efter att vi öppnat och sista familjen gick ut genom dörren prick fyra. 

Emma hade massor med snor i näsa så de sista timmarna jobbade jag själv, hämtade nya skolådor för att bygga i innan jag låste och cyklade hem.


Ute är det kladdigt, kvalmigt och jag tror på åska i kväll.

Är rätt glad över Verkstan och AC.n I resten av huset var det varmt i dag. 

I kväll blir det Miss Marple och te. Har  ingen likör det hade höjt pensionärspoängen. Eller en stickning, det hade oxå funkat.

Av Maja - 9 augusti 2010 18:29

-Hammarby Hammarby Hammarbyyyyy. Vrålar en halvfull Hammarbyare med ölen i ena näven utanför mitt fönster.

Jahopp tänker jag IFK Norrköping spelar mot Hammarby i dag alltså.

Tittar ut genom fönstret och ser att parkeringsplatsen vid Gymnasieskolan är full. Lika fullt är det av bilar på gatan. Parkerat på båda sidor och jag är extremt glad över att jag slipper ta mig hem till min lägenhet idag. När IFK låg uppe i Allsvenskan brukade det vara minst sagt ett problem att ta sig hem, eftersom jag måste passera Södra promenaden och ta mig förbi själva fotbollsplanen. När jag har tagit mig den vägen runt nio, då matchfolket är påväg hem så brukar vi krocka.  

Av Maja - 9 augusti 2010 10:12

Ny vecka.

Under v32 händer följande runt om i vårt avlånga land.

Medeltidsvecka på Gotland, med marknad, workshop, föreställningar av alla dess slag. Gyckel , eld, kolgrillat och brända mandlar både i och utanför Visby.

Bor man i Enköping och gillar hockey kan man gå på Sommarhockeyskola denna vecka. Vill man se Kalle Baah ska man bege sig till Eskelstuna för där spelar de på lördag. Och i kväll spelar Magnus Tingsek på Grönan.

Vill man sjunga gospel och är under 25 år så är det ungdomsfestivlaen Keep the dream alive denna vecka. Fast anmälningstiden har gått ut, så det är snarare om man vill lyssna till unga personer under 25 som sjunger gospel runt om i Stockholm. Och här i stan är det Stödspelning på Kulturhuset för gömda flyktingar på lördag.


I min värld händer följnade denna vecka.

Ledig 2 dagar. Jobb. Och Alter Egomöte.

Det blir läsa bok, städa, tvätta, klappa katt, rengöra penslar, torka bord, prata med barn, hjälpa barn, förklara vad man kan göra i Verkstan, 


Av Maja - 8 augusti 2010 23:03

Jag blir lite arg. Läs, ganska arg.

Såg nyss Hon ville ju inte lyda, en dokumentär från april i år om aga som uppfostringsmetod. Detta är inte tillåtet, men det ses mellan fingrar som att det vore fullkomligt oki i uppfostrings syfte. 


Flera exempel som liknar varandra tas upp i dokumentären.

- En lärare ger en örfil till en elev, läraren blir dömd till 30 dagsböter som är det lägsta straffet, brotted bedöms som ringa misshandel.

 - En rektor på en skola slår en elev på armen, eleven blir rädd och det gör ont, eleven börjar gråta. Åtalet ogillas, alltså rektorn går fri.

- En äldre man ger en örfil till en 12-årig pojke som cyklat i en Folkets Park. Mannen säger att han inte får vara där och pojken ger sig där i från. Då går mannen efter och ger honom en örfil. Mannen blir hyllad. Pojken får skulden. Mannen döms till 30 dagsböter, men får jämkning så han behöver inte betala hela summan.

- Sen har vi det omvända. En elev ger en lärare en örfil. Brottet döms som misshandel av normalgrad. Och eleven döms till ungdomsanstalt. 


Hur kan "samma" brott ge så olika straff?

I lagen står det att man ska ta extra hänsyn när det gäller barn som är offret. Det har inte gjorts. Snarare tvärt om. När det varit barn med i bilden har det sätts som förmildrande och att det funnits provokation. Tex att barnet sagt idiot eller gubbjävel.  Och dessa ord ger då vuxna rätt att ge barn en örfil. För det ska handla om respekt för varandra. Men respekten försvinner så fort slaget utdelas. Så eftersom att både rättsväsende och många andra anser att det är oki att slå med öppen hand och att  det inte är ett slag så kanske det är så vi ska göra i stället att diskutera oss fram till saker.


Visst, det handlar om respekt och barn ska inte "ta över" men med slag kommer man ingen stans, med slag lär man sig inte att lyssna och förstå vad som är rätt och inte. 

Av Maja - 7 augusti 2010 17:03

Och där slår klockan ett och det är dags för sommar i P1 och dagens värd är Peter Andersson.


Har precis kickat i gång dagens Sommar på webben. Peter Andersson, skådespelare. 

Jag tycker att Andersson är bra Han är grym på äckliga roller. Som rollen som Äckelrullstolsgubben i Birros Hammarkullen eller Vi ses i Kaliningrad.  Hans röst tycker jag är lite lätt obehglig, men det är nog för att jag förknippar honom med äckelroller.


Annars.

Sixten ligger och sover på mitt golv i mitt rum.

Själv ser jag fram emot Mördare okänd och ostbågar. 

Av Maja - 7 augusti 2010 09:39

Jaha.

Lördag. Sixten ville ha upp mig redan klockan 7.00

Jag var dock inte lika pigg på de som kisse.

Nio kom jag upp. Frukost kaffe och en morron snus. 

Jobb i dag. Får se hur mycket besökare vi kommer få. De två senaste dagarna har varit väldigt lugna och folk har inte kommit förrän runt två snåret. Eller senare.


I går hade jag och Sixten fredagsmys med ostbågar och dåligt Johan Falk film på fyran. Redan från början vet man att några kommer dö. Men de goda klarar sig alltid. Tänk om den riktiga världen oxå kunde vara så, att de goda segrar.

Av Maja - 6 augusti 2010 18:38

Sista arbetsdagen för veckan?

En finfin och ledig helg? 

Nä. Mina jobb funkar inte så. Här jobbas det under veckans alla 7 dagar. Ja, kanske inte i ett streck. Iaf inte nu under sommaren. På måndag är jag ledig, då är det lördag för mig. Fredag innebär dock lite festligare mat och ostbågar, som jag får dela med mig av till katten. Annars blir han lite ledsen.


Iaf.

Handlade på vägen hem, så jag kan laga den där lite festligare maten. I kassan på Hemköp satt en festlig kille, han pratade och skrattade, hälsade glatt och så ha en bra helg Han gjorde allt de där man inte förväntar sig av en kille i kassan på Hemköp.  Tänk om alla som jobbade i kassan kunde vara som han. Och inte som tjocka gubben på ICA. Han som suckar varje gång han måste resa sig upp för att komma åt snuset som står strax bakom och mutrar nått som skulle kunna vara hej eller vill du ha kvittot.

Jag tror på fullaste allvar att världen skulle vara lite bättre då, om kassapersonal var som killen på Hemköp alltså. Jag gick ut med ett leende på läpparna och kände mig glad i magen. Och inte sådär fredagstrött som jag var när jag klev in. 

Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards