LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Alla inlägg under september 2010

Av Maja - 21 september 2010 08:53

Men ett glas vin så går det över. Några glas till det är allt jag behöver.

Sjunger Sanna Carlstedt.

Men saker och ting går inte över av ett par glas vin. Inte nu. Inte i dag.


Det är kris och katastrof. Totalt. Inte nog med att Alliansen kommer sitta fyra år till. Nu finns SD som en tickande bomb. Och helst av allt vill jag fly landet. Köpa en ö och jobba för att ön blir en självständig stat. Vi hittade en ö i Vänern för 12 miljoner, det kanske vore nått. Eller så köper vi loss Gotland, Sverige har ju velat sälja kobben tidigare. Då kastar vi ut borgar packet och gör Gotland till en rödgrön oas. De nya Gotland kan nog lätt leva på turistnäringen och på arvet efter Ingmar Bergman. 


De positiva är att jag bor i ett rött område. Kollade upp mitt valdistrikt på val.se

Sen blir jag förbannad på gamla gråsossar som inte röstar på de rödgröna för att de inte kan rösta på Mona. Men hallå där, vi röstade inte på personer i söndags, vi röstade på vilket samhälle vi vill leva i. Och uppenbarligen har dessa gråsossar problem med kvinnor.


Sixten ska vara glad att han är en katt och inte behöver bry sin lilla hjärna om dagens omänskliga samhälle. Utan kan lägga fokus på vart han vill sova och när han vill äta knoppar. Man kanske skulle bli katt. Eller köpa en ö.

Av Maja - 19 september 2010 12:57

Lyssnar på gammal progg från 70 talet. 

I dag gäller det. ska vi fortsätta leva fyra år till med en regering som saknar human människosyn och kallar sig arbetarparti men gör situationen för de anställda allt mer osäker eller ska vi ha en regering som tror på människan och ser till solidaritet och jämlikhet. Valet är ditt.


Jag och Ricky ska bege oss till vallokalen och göra vår  medborgerliga plikt och tillika rättighet. Jag är dock lite nervös över resultatet. Jag mins förra valet, då Alliansen van. Jag gick på Borgen då, och på måndag morgon var det begravningsstämmning på skolan. Det hade inte förvånat mig om någon hade hissat en röd fana på halv stång. Nu hände inte det, men scenariot hade inte varit hel orealistiskt. 


Iaf.  Jag känner mig bakis i dag.

Det är bara den lilla detaljen att jag inte drack något annat än cola, vatten och kaffe i går. Var inte på nån hot nattklubb eller hade partydressen på och skakade rumpa på dansgolvet. Eller, där ljög jag. För vist skakade jag rumpa på dansgolvet, i kväll snickarbyxor och tigeröron. 


Jag och  fyra kollegor hade hand om 55 helvilda barn som var på Hotellet för ett 40-års kalas. Vi gjorde vårt bästa, men det kändes som att vi var kort om folk. Hade vi varit två personer till hade vi kunnat göra ett bättre jobb. Inga större missöden som tur var, några barn rymde och jag begriper varför man har staket runt dagis. Och det går inte att vara på 11 ställen samtidigt. Hur gärna man en vill så funkar inte det. Men majoriteten av föräldrarna var helnöjda. Och ungen som försvann hittades i Biorummet helt oförstående om att folk letat efter henne. 

Klockan ett åkte vi hem, trött som en gnu och ont i fötterna som en sparv dog jag i sängen. 

Av Maja - 18 september 2010 12:12

Solen sken när jag gick ut porten hemma på Fotbollsgatan. Förbi Idrottsparken och mot Kontoret. Efter att jag bytt om och tagit lilla målarlådan i handen gör att styra stegen tillbaka mot Idrottsparken låg regent i luften. IFK hade hemmamatch med Landskrona. Och jag skulle befinna mig på Familjeläktaren och måla IFK-stjärnor eller blåa och vita sträck i barnens ansikten, men de ville. Efter att ha snurrat runt halva arenan och en obegriplig guidningen per telefon av Oskar hittade jag tillsist fram.  

Sen kom regnet. Landskrona supportrarna var dyngsura långt innan matchen började.

Själv befann jag mig på läktare under tak. Målade väl en 20 stjärnor och några sträck. Träffade kollegor från museet  (som inte ville ha stjärnor i ansiktet) det var trevligt, var länge sen jag såg dem nu eftersom jag inte haft några visningar på ett tag. 


Jag skulle packa i hop innan första halvlek var klar. Vilket jag gjorde. Jag fick stanna kvar och se matchen oxå, om jag ville. Men nej, jag begriper inte varför folk betalar för att se två lag springa efter en boll. Jag såg ca en halvtimma av första halvlek och tänkte att ska jag se hela matchen ska jag ha betalt för det. Så jag gick hem .


Mötte Ricky i bästaste moderatutstyrseln. Fest på Borgen och Ricky axlade moderatskjortan. Och han såg mist sagt ut som en äkta moderat. Det vara bara det lilla blå M.et som fattades. Eftersom jag och Sixten fick fredagsmysa själva gjorde vi de. I kväll väntar ett tiotimars pass på Hotellet. Jobbar till två i natt. Tydligen någon jeppe som har 40-års fest och vi ska vakta barnen till festdeltagarna. 

Av Maja - 17 september 2010 08:40

Östergötland är stort.

I går besökte jag Rimforsa för första gången i mitt liv.Min tripp dit var pga jobb. Närmare bestämt en Gårdskamp men ett gäng taggade karlar. Och ja, jag blev imponerad, stationen Sverige-pussel som brukar var äckligt svårt lyckades alla fem lagen lägga.


Väl hemma igen såg jag, Sixten och Ricky valdebatten på 4.an Eller ja, Sixten sov mest i sackosäcken. Jag har nervöst ont i magen inför söndag. Hur ska det sluta?!

Av Maja - 15 september 2010 20:35

Teaterföreställning  med Teater Alter Ego  

Monologen I en bubbla av glas  


En berättelse som beskriver en ung tjejs väg ner i en ätstörning och vägen tillbaka ut ur den. Vi får här en bild av hur en ätstörning kan förvränga en människas verklighet och skapa en bisarr bubbla av regler, rädslor och lögner. Och hur detta kan hända samtidigt som allt omvärlden ser är en duktig och levnadsglad tjej.
Pjäsen är baserad på självupplevda händelser. Efter inbjuds publiken till ett samtal med möjligh
et att ställa frågor.
Av och med: Maja Engström


Torsdagen den 7.e oktober kl 19.00

Kulturkammaren, ingång Tunnbindaregatan 37

 Bokning sker till norrkoping@abkontakt.se

Medlemmar i ABK fri entré, icke medlemmar 50 kr 

Av Maja - 15 september 2010 20:29

Det börjar bli höst nu.

Det ligger i luften. Nånting är på gång.


Iaf.

Onsdag i dag. Alter Ego dag, vi har repat både i vår egen replokal med den "tjusiga" väggarna och på Bergslagsgatan. På fredag ska jag dit igen. Ja till lokalen med de målade  väggarna då.

Jag har även bokat lokal för spelningen den 7.e oktober. Hej Lilla  Kammarn, trångt och mysigt  blir det.


Gårdagen var en spännande dag.

Jag jobbade Sumo på VMH. Fy vad jag hatar sumomattor och sumodräkter. De är tunga som fan. Efter jobbet hem en vända och få av mig den fulaste av alla fulla jobbkläder, och i morron åker den på igen, ärligt jag föredrar tigerdräkt än den ljusblå piké som jag annars går runt i på ett av mina jobb. Sen direkt till kören. 

Av Maja - 11 september 2010 13:02

En tjuvlyssning så här i valtider.

För dig som inte upptäckt tjuvlyssnat.se


Medborgarplatsen, Stockholm En pappa ca 35 med två barn ca 5 efter sig skyndar sig fram till Miljöpartiets valstuga. Pappan: Hej, snälla, snälla säg att ni har några ballonger! Mina barn går omkring med Folkpartiet-ballonger, jag kan inte gå hem såhär!

Av Maja - 11 september 2010 08:42

Nu är det slut på veckan det är dags för fredags myyyys.


Eller ja, just nu är det lördag morron. Men i går var det fredag.

Jag och Hadi hade ett Knock On Wood pass på Hotellet inbokat. Passet skulle från början legat i dag, lördag förmiddag. Vilket jag är väldigt glad över att det inte gör, för då skulle deltagaran varit bakis, och de har jag redan fått uppleva och klarar mig utan.


Nå väl.

Vi hade även i uppgift att hämta sju stycken djurträkter som varit på Hotellet under sommaren och återföra dem på plats hemma på kontoret. Detta var en superviktig uppgift, eftersom en av dräkterna ska användas i dag, klockan 9.00 Tror ni inte att vi glömmer detta. Så det vara bara att sätta sig i bilen igen, tuffa ut till Hotellet hämta Kajsa Krokodil och de andra och bege sig hem igen. En timma försenad kom jag hem med en fryspizza och en påse chips. 


Men vi fredagsmyste iaf. Men lite sent. 

Såg SVT.s fredagsfilm. Offside. Inte den bästa film jag sätt, men klart godkänd. 


Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards