LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Alla inlägg under oktober 2010

Av Maja - 11 oktober 2010 14:21

Ny vecka.

En vecka som började med minusgrader i natt, förmodligen iaf. Det var frost på bilarna och urk-burk-kallt i morse.

Vi har kommit en bit in i oktober nu. Och när jag slår en kik i kalendern upptäcker jag att den är ganska full månaden ut. Oj, hur blev det så här.


Men i dag är jag ledig. 

Ja, ledig i den mån att jag inte ska passa någon tid. För ledig i den andra bemärkelsen är jag sällan nu mera. Ledig i bemärkelsen jag har inte någon tid att passa och lägger upp dagen som jag vill är desto vanligare.

Av Maja - 10 oktober 2010 20:58

Nähä.

Inte här inte.


Jag har städat. Jag har haft planeringsmöte inför spelning på feministkurs. Jag har läst lite i avhandlingen Regi med feministiska förtecken. Gjort linsbiffar. Checkat in på Ryanair för helgens Rigaresa. Druckit en hel del kaffe, prata lite strunt och lite teater. Jag har handlat.

Känns som en bra dag.


Av Maja - 10 oktober 2010 08:46


I torsdags fick jag en blomma. Den har levt fram tills nu på morronen.

Vid kvart över åtta hörde jag en misstänkt ljud. Lite som en duns. Lite som nu har Sixten kommit upp i bokhyllan. Mycket riktigt. Där satt han. Högst upp. Nöjd som en tupp.

Blomman låg i två delar vid hans tassar. Jag stirrade  surt på honom, men han sket i mig. I stället tog jag blomman och begravde den i soporna.


Så om du känner för att köpa blommar till mig.

Köp choklad i stället. Blommorna dör fortare än man tror i det här hemmet, och jag är helt oskyldig till deras död. Mördaren heter Sixten och är en kattherre på ca 7 år.

Av Maja - 9 oktober 2010 20:07

Lördag. 9.00 Stiger ut ut porten, ett lätt dis över Ektorp. Inte en människa ute, inte ens någon som kissar sin hund.


Eskilstuna är dagens mål.

Bilfäd i Skåpet och och Christina. Rosabandet jippo.

Ni vet, Rosa bandet, cancerfonden. Så i dag har jag  befunnit mig i Galleria Smedjan och sytt i hop rosa band. Och tröttnat på min egen röst. Tanken var att folk skulle få skriva en hälsning till någon de tycker om på en rosa tygbit, alla tygbitarna sys sedan ihop (av oss) till ett enda långt rosa band. För varje tygbit/hälsning skänker Smedjan 5 kr till cancerfonden. 


Vill du skriva en hälsning till någon du gillar på en rosa tygbit? För varje hälsning kommer Smedjan skänka 5 kr till canserforskning. Har jag sagt många många många många gånger i dag. Men även sytt lite på maskin, det blev ett ganska långt band.


I bilen hem somnade jag. 

Nu har jag piggad på mig en del. Var nog de där kaffet...


I går.

Jag hade Peter på besök, vi drack rödvin och var djupa. Nu dricker jag de sista glaset som blev över från i går. Väntar på att klockan kan bli tio så Mördare Okänd börjar, de enda som är värt att se denna lördagkväll.

Av Maja - 8 oktober 2010 08:01


Föreställning i går.

På Kammarn, i Lilla Kammarn. Hej hopp vad äckligt nervös jag var. Men som vanligt släppte det. Så fort jag ställde mig på scenen, musiken satte igång och publiken var påväg in. Jag är nöjd.  Fullsatt. Vilket inte är jättesvårt i Lilla Kammarn.


Pratade lite med personal från Ätstörningsteamet i Norrköping efter föreställningen, de kom fram efter och så Ja, vi är sånna där roliga människor från psykiatrin .

De verkade roliga, jag gillade dem. Vi pratade ganska mycket om att det handlar om att bestämma sig. Och det är så jävla sant, låter lätt, men är sikitsvårt.

Det efterfrågas tydligen att få träffa personer som själva gått i genom de där stålbadet, tjejer eller killar som kommit ut på andra sidan. De sa att du behöver träffa alla våra tjejer. Och undrade om jag pratat /spelat med/för  personer som är sjuka. Och nej det har jag ju inte helt gjort. Vi har haft föreställningar där ämnet varit aktuellt i klassen och där många haft problematiken. Men även mentorsskap. Så på ett sätt ja, men inte helt där det varit riktat till just den målgruppen.

Det känns peppande hur som helst. Vi får se vad som händer. De fick info om både Bubbla och Indianer och visitkort.


Jag fick oxå en blomma från ABK.

En blomma som Sixten plutt vill döda. Det finns en anledning till att det saknas krukväxter i mitt hem. Antingen åker de i golvet, typ klockan sex en lördagmorron. Eller så vill Sixten äta upp dem, riva ut jord och blommor/blad på golvet. Så i natt fick blomman stå i ett skåp, i väntan på Sixtensäkert ställe.  Ett tag stod den  i min bokhylla och där lyckades han ta sig upp. Hur fattar jag inte, Sixten är inte den smidigaste katten i världen om vi säger så. Fönstret i köket var första stället, där välta han den efter 2 minuter.


Men jag kan inte låta bli och skratta lite.

När jag köper kattgräs, då är han extremt ointresserad. Han nosar lite och går i väg. Men krukväxter, det är otroligt intressant. 

Av Maja - 7 oktober 2010 10:47

Regnet det öser ner. Solen går upp och ner. Spinn bara spinn bara spinn natten lång.

-Rockspindeln


Eller ja, mest bara regnet det öser ner, utan solen alltså.

Känns lagom peppigt. Jag som måste ute i det här dumma blöta regnet för att ta mig till jobbet och plocka upp en nyckel på Kammarn.


Gigg i kväll. Kul. Lite nervösig i magen redan nu, men jag vet att det kommer släppa så fort jag står där på scenen och säger min första replik. Men det är många timmar kvar tills dess. Jättemånga. 

Av Maja - 6 oktober 2010 18:08

Trött. Kärleks och mysterroristen Sixten tyckte att jag skulle upp ur sängen när det fortfarande var mörk ute. Det signalerade han genom att bitas och sticka in sina klor i tårna. Kanske dags att klippa hans naglar snart. 


Tog lördag i dag. Har fikat med Lisa och hämtat en bok hos Åsa.

Blev överkramad av taxen Råttan och katten Ludd. Ingrid lekte med sin svans i stället.

Apropå Åsa, hennes hus är ganska roligt, eller iaf hissen. De senaste gångerna jag varit där har jag åkt hiss med någon annan i huset. Och båda gångerna har folk börjat prata med mig. I dag var det en tant som tyckte att det var bra med hiss, för trappor är ju tungt och gå i, ner går det väl ann. men upp?! Hu. Sist var den en gubbe som muttrade över vårdcentralen. 


I kväll har jag jouren. Det är nog de närmaste jag kommer jobb i dag. Om man inte räknar samtalet från Bergquist förstås, för det handlade iaf om jobb

Av Maja - 6 oktober 2010 09:35

Säger man ju.

Och njää, inte alltid. I går, på gymnasieskolan blev vi bjudna på lunch, skollunch. Makaroner och suspekta veggpluttar. Jag har ingen aning om vad det va jag åt. Det gick inte artbestämma dessa platta bollar som inte innehöll kött. Kan inte ens säga om de var goda eller inte.


Min middag där i mot, den som oxå var gratis var kanon. Fisk, mos och sås.

Mycket gott, och gratis. 



Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards