LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Alla inlägg under november 2010

Av Maja - 10 november 2010 13:44

Jag går en fördjupningskurs i Teater på Borgen.

Vi är 16 st, teatermänniskor med (nästan) alla sin grund på Borgen, några som är teaterpedagoger, några som gått Grundkursen och några som inte gått på Marieborg över huvudtaget.


Denna kurs ska iaf resultera i ett sceniskt projekt.  

Mitt tema är döden. Och jag har stått lite still i mitt kreativa arbete, vist jag har samlat inte text och tankar och skrivit en del. Men sen har jag stannat.


I dag tog jag tag i det igen.

Nu har jag lite ny text men oxå (nästan)  en skiss till nästa träff. 

Måste prova mer på golvet. Oki, skissen är en tanke som jag tror jag ska hålla mig till. 

Av Maja - 9 november 2010 17:53

Tog pendeln mot Linkan.

Målet för att prata inför behandlare om ätstörningar som sagt. 

Snön gjorde mig lite nervös, tänk om jag inte skulle komma länge än till Linghem.

Jag kom fram i tid och kunde hålla min lilla föreläsning och frågor efter. Det blev ett bra samtal, jag är nöjd. Dock lite manfall, det var bara tre närvarande, de skulle varit fler, men efter lite sjukdom och några andra incidenter så blev de inte fler.

Av Maja - 9 november 2010 09:06

Jodå.

Vitt var det. Vitt är det. Snön vräker ner.

Jag ska till Linkan och föreläsa om ätstörningar. Tror jag tar ett tidigare tåg... de som går tjugo i tolv i stället för tolv...  Så tåget kan få vara lite försenat om de vill.


Sixten sitter i vardagsrumsfönstret och tittar ut på det vita. Hittade honom först i handfatet. Han gillar att ligga där nu mera. Han såg nöjd ut när han fick en morron puss på huvudet och sen frukost. 


Själv ska jag som sagt till Linköping. Ska prata med behandlar om ätstörningar.

Är lite nervös. Det är ju trotts allt folk som kan sin sak.  Å där ska lila jag komma.

Men va fan, jag är grym! När jag var och pratade på tjejjouren gick det ju otroligt bra, så jag tar med mig den erfarenheten och när vi spelade Bubbla  senast var det behandlare i publiken som tyckte att jag gjorde ett bra jobb och fick med sig saker som jag sa. 

Av Maja - 8 november 2010 15:50

Booorrrrr. Som i Borrmaskin.

Det borras i mitt hus. Nu är det tyst, vilket är en fröjd för öronen.

Men strax efter att min veckarklocka pep och sa att nu Maja och Sixten är det dags att vakna. Klockan var då kvart i åtta i morse. Då började det.

Boooorrrrrr. Boooorrrr. Boorrrrr.


Sen fortsattde det så. Med en liten paus runt 9.30, killarna som borrade, eller va de nu gjorde hade väl fikarast då.


De var för några dagar sedan som jag fick en lapp i brevlådan om Störande Ljud  pga bilningsarbeten, vad de nu innebär, kommer höga ljudnivåer uppstå. Ni vet en sån där lapp där de vill varan och lite be om ursäkt för att de kommer göra något som stör de boendes vardag. Typ i dag kommer ni inte kunna duscha efter klockan åtta för vi kommer stänga av varmvattnet. 

Fast i de här fallet. Det kommer låta så förbannat mycket ljud att ni inte kommer vilja vara hemma i ert hem.


Nå väl. Jag stod ut till ett. Sen gick jag och Maria en runda runt Strömmen + drack kaffe. Å nu när jag kom hem var det tyst och skönt. 

Av Maja - 7 november 2010 22:06

Jag blir knäpp.

Jag lyckas inte logga in på MSN. Den säger att tjänsten inte är tillgänglig eller att jag kanske inte är ansluten till Internet. Jo jag är ansluten till internet. 


Jävla Windows-skit säger jag bara. 

Jag har provat att ladda ner den nya variationen för Mac, men den säger samma sak. Att tjänsten inte är tillgänglig. kan inte logga in via webben (hotmail) heller. Finns ingen logg inknapp som det gjorde förra veckan när jag upptäckte MSN-strulet.

Av Maja - 7 november 2010 12:41

Gjorde veckans sista disco och lekvärdsjobb för denna vecka på VMH i går. Vilket drag. Dansade som en tok och hade lyckan att få god mat från köket.


Så här är det va.

Som vegetarian måste man gå upp i köket och hämta sin mat. De som jag brukar få är pannkakor eller tråkig köpt grönsaksbiff + potatispuré (läs mos) i bland med bea till. I bland har jag fått potatisgratäng.  Pannkakor får man när köket inte har tid att göra nått annat. I går fick jag lyxmat, just för att jag kom halv sex, som är en bra tid för köket att kicka i gång specialkost. Så jag åt kikärtsbiffar, potatishalvor i ugn, varma grönsaker + kantareller och skirat smör.  Grymt gott. 

Av Maja - 6 november 2010 10:05

Yhoho.

Tre dagar på VMH. Tre dagar med ballonghundar, tigrar och pannkakor.  Tre dagar med barndisco och Eric Saade. 

Två  av dessa dagar är avklarade. En är kvar, det är kvällen. 

Det är bara peppa. Peppa gärnet. För i kväll ska bli en grym kväll på dansgolvet.


De senaste året har jag knappt varit ute en lördagkväll och dansat. De går lätt att räkna gångerna på ena handen. Men jag har dansat tillsammans med barn nästan varje lördag iklädd tigerören. Denna höst har det blivit lugnare, inte lika många alls.

Å de har nästan varit som att jag saknat Erica Saade och Den Där Måns.

Med betoning på nästans. 


I torsdags var det ganska lugnt. Både på dansgolvet och innan. I går var det mer drag. Många ballonger och många barn som dansade. 

Av Maja - 3 november 2010 08:45

I går åt jag nostalgimackor till frukost.

Vit formfranska, sån där som är skitsvår att bre smör. Hos farmor när jag var liten fick man alltid vit formfranska med Hushållsost eller skinka med gurka på. I bland fick man frallor. Jag åt mina mackor md ost och paprika i går  och fick en liten känsla av att vara tio år igen.


Har oxå kollat in några klipp av Varan-Tv. Varanteaterns teveprojekt.

Kommer ni i håg? Här är nog favoriten.

Det var oxå Varan-Tv som gjorde Kremel High som en del i programmet Jupiter

Undra vad som hända med Varan-killarna? en av dem har jag sett i andra sammanhang efter, men de andra?! Håller de fortfarande på?!


Så. Jag kunde inte låta bli. 

Säger bara  Wikipedia. Och jag fick lära mig något nytt. 

Ni vet, Tyskarna från Lund. det är ett Projekt av Varanteatern.  Det hade jag inte en blekaste om. Onödig men rolig info.

Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards