LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Alla inlägg under juli 2010

Av Maja - 6 juli 2010 21:26

Gotland snart.

Å nä, jag är inte där som nån turist. Jag är där som hemvändare.

När jag bokade biljett för några veckor sedan blev jag behandlad som just de. Turist. Eftersom jag inte orkade med bokningssystemet på nätet så ringde jag. Hade ju en till biljett hos SJ och orka boka och det tär på mitt psyke. Nå väl, jag ringde, och eftrsom min dialekt inte är klockren, eller rättare sagt ickeexisterande begrep ju inte grabben i anda änden att jag var öbo i själ och hjärta. Och fick svar på frågor som jag inte hade ställt och som jag redan visste svaret på.


Men innan min två Gotlandsveckor återstår två dagars jobb.

I dag har jag målat toalettkonst. Nu återstår att få upp två skivor med klockren konst, måla en till och sen en ny toaskylt. Sen har vi museets snyggast toalett på femman. Men det har varit barn i Verksan oxå, och så har det varit varmt. Som vanligt. 


Sen har jag ju lite att göra innan jag sticker oxå. Förutom jobb. Nämligen packa, städa, diska, lämna kisse till kattvaktarna, dricka öl med Peter. Å äar sitter jag nu och äter Kinder-äggschoklad. Trotts att jag har en hel del att göra, för väskan packar inte säg själv. 

Av Maja - 4 juli 2010 21:28

Å då menar jag Sommarfabriken.

Min varma och något tomma arbetsplats. I dag hade jag och Emma besök av 2 barn, 2 föräldrar och 2 morföräldrar. Pga denna tropiska hetta orkar man inte gör så mycket. Jag fortsatte med toalettkonsten, Emma på en modell och så städade vi lite färgkoppar. Och drack kaffe, märkligt kan tyckas att vilja dricka något varmt när det är så varmt att man dör. 


Nu i kväll har jag tagit en iskall dusch, bokat tågbiljett till Stockholm på fredag och borstat Sixten med Superborsten. Snart är jag på Gotland, som sagt fredag 05.34 mitt i natten tidigt startar min tripp, är i Visby runt två snåret. Nu peppar jag med Smaklösa. Men först några varma dagar i Fabriken. 

Av Maja - 2 juli 2010 23:58

Typ.

Vaknade av att telefonen ringde. Då var klockan halv tio. Jag hade planerat att gå upp vid nio. Men i nån form av halvsovande tillstånd hade jag förmodligen stängt av mobilen och somnat om. Samtalet handlade om en visning. Ja tack sa jag för pengar och jobb säger jag inte nej till. I all hast rakade jag ben, åt frukost, packade väska, pussade kisse hej då och kollade att han hade mat och vatten. Gruppen var en grupp med så kallad svag svenska. Det gick så där. Språket var ett hinder och jag konstaterade rätt fort hur handikappad man blir utan ett språk, både jag och gruppen. Och hur frustrerande det måste vara. Att komma till ett land, och inte kunna göra sig förstådd eller förstå. För jag blev lite frustrerad över situationen. Att jag inte kunde göra mig förstådd. Jag var lika missnöjd som när jag hade SFI-gruppen på Bunge för nått år sedan. Har haft SFI/grupper med svag svenska sen dess, men då har jag varit förberedd på ett helt annat sätt och kunnat göra ett bra jobb. Nu var jag inte nöjd med min insats som hade med omständigheter att göra. Tex att jag kastade mig iväg mer eller mindre från sängen. + att det var en förvirrad bokning. Nu under sommaren ser rutinerna helt annorlunda ut på den fronten. 


Resten av dagen har fördrivits i Parken med Alter Ego, möte och sen årsmöte på det. Middag och Öl och allmänt skrattande. Jag är nöjd och det var roligt att ses och även göra lite roliga saker och bara hänga tillsammans. Det var ett tag sedan.


Nu säng och i morron jobb.

Av Maja - 1 juli 2010 18:54

Jag har varit på stan i dag.

Det var ett tag sedan och hem kom jag med tre nya spännande saker. Nya fileter till Sixtens toa, en ny superborste till Sixtens päls. Och en dammsugare. Ve och fasa, tyckte Sixten och sprang så fort jag hade öppnat lådan den låg i. Nu är Sixten borstad och lägenheten dammsugen. Sixten snarkar åter lugnt på sin favorittröskel.

Lugnet har lagt sig.

Av Maja - 1 juli 2010 12:15

Dagens Klädsel:

Mörka knappt använda jeans inköpta på Myrorna,röd långärmad tröja från HM, Linne även de rött med vita prickar från JC.s barnavdelning, grön Pallestinasjal köpt i Berlin.


Dagens Musik:

Sanna Carlstedt- Ballerina, Sånger under eken och Det är jag som är Sanna.


Dagens Dryck:

Kaffe som vanligt


Dagens Katt:

Sixten så klart


Dagens gjort hittills:

Affisch till Mästerkatten


Dagens att göra:

Träffa Lisa, fika och prata. 

Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards