LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Alla inlägg under januari 2010

Av Maja - 28 januari 2010 17:54


Det är ju jag och alla jobben.

I mars kommer jag börja visa en ny utställning. Kommunal firar 100 år och en utställning på museet håller på att jobbas fram pga/tack vare detta jubileum. Den kommer utgå från de yrken som ingår i Kommunal. Men oxå ett deckarspår som familjer ska kunna gå själva.


Besökarna kommer att befinna sig i Valleby, ja ni vet där Lasse-Majas detektivbyrå ligger. Jag har nyss kommit in i detta och fick förfrågan om att visa denna jätteroliga utställning här i veckan. Det är barnfamiljer, de yngsta åldrarna i skolan och förskolebarn som utställningen riktar sig till och i mars kommer personal bli inbjudna för att se utställningen och vad den har att erbjuda. Vid dessa VIP-visningar kommer jag finnas där, i kväll brandmannakläder. Hur roligt är inte det?!

Lilla jag i brandmanuniform, världens minsta brandman på 1.55 m hög. Undra om det finns så små uniformer föresten.

Av Maja - 28 januari 2010 17:52


Det var snökaos i Norrköping i går, med spårvagnar som inte gick och ersättningsbussar som inte kom. På vår balkong rådde oxå snökaos, ja det har lixom snöat snett så det fanns en del snö där ute. Till Sixtens stora lycka. Han skuttade hoppade, luktade och grävde. Han var så söt, med efter fem minuter började han frysa om sina frökentassar och ville in. Han skulle inte klara sig en dag som utekatt.

Av Maja - 28 januari 2010 17:45


Mins de dom? Dom med Djurens brevlåda och klassiker som Älgarna demonstrerar.

Finns ett helt underbart klipp på Youtube på låtan Kalle blåmes, kolla  http://www.youtube.com/watch?v=TcuEFVO1zfc 



Av Maja - 27 januari 2010 20:42


Det ligger snö överallt. Överallt i hela Sverige. Det är snökaos. Jag kan tänka mig rubrikerna i morgondagens tidningar och jag funderar på om tåget behagar att komma i tid när jag ska upp till Stockholm på fredag. 


Jag har hållt mig i lägenheten större delen av dagen. Men en lyxfika med Lisa var inbokad sen länge, en fika som jag verkligen såg fram emot. iaf, jag såg ut som en levande snögubbe när jag kom fram. Efter två timmars våffelätande, kaffe och välbehövligt prat begav jag mig ut i snön igen. Å samma sak när jag kom hem, en levande snögubbe. 

Av Maja - 27 januari 2010 09:21

I mitt liv finns det vissa dagar då teven går varm. Andra dagar då tevens enda uppgift är att vara sittplats åt Sixten. De två dagar som har gått har varit sådana dagar.

Men, jag har hittat nya favoritprogram. Å missar men de är de går på teve finns ju play-kanalerna på nätet. Landet Brunsås som började sändas förra veckan är något som absolut inte få missas, lite i stil med Fredrik Lindströms språkprogram fast om matkultur. Teatersupén är en annan ny favorit och Familjen Annorlunda.


Men det har hänt fasligt mycket när det gäller programutbudet de senaste 20 åren. Som när jag var liten, det fanns ett barnprogram. Björnes Magazin. Nu kryllar det av barnprogram och kanaler. Jag minns när 4.an började sända i marknätet och alla vi med enbart 1.an och 2.an fick ytterligare en kanal och hur spännande det var med reklamavbrott. Tur att man växer och blir mognare och har förmågan att inse att reklamavbrotten bara är skräp och till ondo. 

Av Maja - 26 januari 2010 08:25


Ja, jag hade ju min tredje födelsedagsvisning i går. jag kan inte låta bli att tycka att det är lite festligt att folk vill fira sin födelsedag genom att gå en visning på ett museum. 


Hur som haver. I entrén mötte jag de 11 (förmodligen) ganska nyblivna pensionärerna och tog hissen upp till femman. Men jag glömde säga att de skulle akta den gula linjen, för att hissan stannar då. Tänkte att de är ju vuxna människor och behöver nog inte bli förmanade. Ack så fel jag hade. Hissen stannade mellan tvåan och trean. Allt gick dock väl, efter lite tryckande och ner för att sedan åka upp så befann vi oss på femman och visningen kunde börja.


Efteråt kom det fram en ett par. Samtalet lät ungefär så här.


- Du måste ha pluggat på väldigt mycket, du kan väldigt mycket  det var intressant.

- Jo, de de har jag. Men jag har min grund i Svensk allmoge, 1600-1800-tal

- Har du läst historia?

- Jo, de oxå, och sen har jag guidat på ett friluftsmuseum innan jag började här.

- Du har hunnit med en del, jätteduktig, verkligen.

- Tack, jo, sen är jag snart 25 oxå.

- Jaha, jag trodde du var yngre, du ser så ung ut.

- Jo, jag vet.


På det sista kunde jag inte låta bli och le.


Eftermiddagen och kvällen befann jag mig på ABF. Infokväll med Teater Alter Ego. Uppslutningen var god måste jag säga. Hade det varit fler hade det förmodligen blivit trångt. Vi får se vad denna kväll kan leda till.  

Av Maja - 25 januari 2010 12:41


Yes.

Alice och Lucas är det populäraste namnet att ge sin lilla nyfödda unge 2009.

Maja kommer på andra plats, så var det inte 1985 då jag kom till världen och fick detta namn.

Å 2008 låg mitt namn på första plats, lite coolt måste jag säga. Men MAJA blir lixom inte lika roligt längre, jag har ju varit ganska ensam om mitt namn i alla klasser och sammanhang jag befunnit mig i. Tänkt dig när alla födda 08 börjar ettan, då kommer det bli flera stycken i samma klass med de namnet. Typ som min generations Saror, Emmor Marior och Fredrikar. 


Vart Maja placerade sig 1985 kan jag inte hitta. Synd det hade varit spännande, för att se hur originell jag var som spädis.

Av Maja - 25 januari 2010 08:50


Min tredje födelsedagsvisning. Alltså en sån visning där någon i gruppen fyller år och visningen blir ett jippo i firandet. Så nej, jag fyller inte år... Å skulle det vara en sån födelsedagsvisning skulle det inte bli nummer tre, utan en betydligt högre siffra.


Nåväl. Förra visningen jag hade där det ingick ett födelsedagsbarn var grymt lyckad. Nog den bästa hittills. Så jag hoppas att denna blir lyckad oxå. Just nu försöker jag banka in lite årtal i huvudet so jag letade upp i går.

Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards