LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Alla inlägg den 14 augusti 2010

Av Maja - 14 augusti 2010 10:05

Jobbade själv i går.

Alla är sjuka och det värsta scenariot som det hade gått att hitta på har uppstått.

Men vi har lyckats lösa allt iaf. Vi har inte behövt stänga.

Fick avlösning så att jag kunde äta lunch. Det var lixom dagens höjdpunkt. Dessutom var det folk som lunchade sent, så jag hade sällskap. 


Hade nästan lite nostaligdag i går. 

När jag var sådär 14 år läste jag allt. Jag plöjde böcker, mest halvdåligt skrivna hästböcker från Boklubben Pollux, Fullblodsserien var favoriterna. Eller B Walhströms ungdomsböcker, dom röd/gröna då så som Stallkompisarna som nu har kommit i nytryck. Tina-serien och en och annan Kitty blev det oxå.


Nå väl jag läste oxå god ungdomslitteratur. Biblioteket i lilla Fårösund hade flyttat och låg vägg i vägg med skolan. Maria Gripe och Michelle Magorian tillhörde favoriterna.  Så i går när det var tomt i Verkstan läste jag ett väl tummat ex av boken Hemlängtan av Magorian. På vägen hem gick jag förbi bibblan för att låna film.

Gick på filmatiseringen av Gripes Skuggserien. Eller tre av böckerna rättare sagt Skuggan över Stenbänken och ...Och de vita skuggorna i skogen och Skuggornas barn.


Glad i hågen cyklade jag hem. När jag sett klart på DVD-filmen upptäcker jag att det bara är halva serien. Allt slutar mitt i. Fatta min besvikelse. Jag mins ju vad som händer, men jag vill ju se. Såg aldrig detta när det gick på teve. 1989 var jag på tok för liten och när det gick andra gången var jag nog för stor, eller så gick det på helt fel tid. Det står inte på fodralet att det är 5 avsnitt av 9. Vilket de är efter lite sökning på google. När jag sökte på bibblans hemsida har det bara de första 5 avsnitten. Undra om de tror som jag trodde. Att detta var allt. Det får undersökas. 

Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards