LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Senaste inläggen

Av Maja - 23 januari 2011 10:23


Lite ångest och misär på lördagskvällen är aldrig fel. Biosalongen bestod av majoritet typ Lindö 55+ . Vi sänkte både medelåldern och statusen.

I går såg vi Pernilla Augusts regidebut Svinalängorna, och jag jag gillade den. Boken är grymt bra (och jobbig och full av skit, kräks, fylla och misär) Vilket filmen oxå var fylld av. Men även vad hände sen, de man aldrig får läsa om i boken.


Nästan all den litteratur jag insuper nu förtiden består av mord, ångest, fylla, misär ätstörningar och  lite mer ångest. Jag läser två kategorier böcker Deckare och böcker som går att knyta till Teater Alter Egos  ämnen, alltså ätstörningar och att växa upp med missbruk. Peppig kvällsläsning va?!


I går efter  filmen  (och efter te och macka på Smedjegatan) Läste jag Malin Billers seriebok Om någon vrålar i skogen, givet vis så handlar den oxå om fylla, misär, ångest och ätstörningar.  Malin Biller är ju grym, letade efter lite annat som hon tecknat och attans vad bra hon är. Varför har jag inte vet om henne innan.?! Svart och ganska rå humor på ett klockrent sett.  Och om detta varit Facebook hade jag tryckt på gilla knappen.

ANNONS
Av Maja - 22 januari 2011 13:12

Välj själv.


Vännerna Åsa och Henrik gifte sig i julas. Överraskgifte sig. Så där så att ingen visst något alls innan. Så i går togs saken i egna händer och de kidnappades, fick åka lite bil med ögonbindel för att sedan hamna i en lägenhet ca 300 meter från deras egen.


Vi åt paj, lekte lekar och jag landade trött som en gnu i min egen säng klockan 2 i natt. Och jag är förvånansvärt trött i dag. Jag var i princip nykter i går. Men jag tror att min slöhet har att göra med veckan som gått som varit ganska intensiv, långa dagar och många möten. Det tar på krafterna för en tant.  


Gårdagen gick i rövandets tecken kan man säga. Jag och Åsa jobbade Rövarspel innan hon själv blev bortrövad. Ett Rövarspelspecial kan man säga. Vi var två man kort. Ett överfall på fyra är lite fjuttigt... Men vi gjorde en grym insats och ändrade lite i konceptet och det  gick otroligt bra. Vi fick dessutom varsin mössa av kunden. Min är grön. 

ANNONS
Av Maja - 20 januari 2011 09:36

I dag är det torsdag.

Jag tror fortfarande att det är tisdag.


I måndags jobbade jag hemifrån. Och var väl inte jätteeffektiv.

Under de andra två dagarna har jag befunnit med på Pendeln ruggigt tidigt i. Så där runt åttatiden. Uhva. Men det är väll så det är. I går träffade vi personer som verkligen gjorde mig pepp och glad. Pratade ganska länge med en man som arbetade i en sån där åtgärd  för arbetslösa. Jag gillade honom. Han såg på världen med nästan samma ögon som jag. Och han fattade vikten av projektet/processen YCT. Vi träffade även en otroligt trevlig kvinna på bibblan, som oxå fattade och satt hon skulle hjälpa till och marknadsföra. Å i dag är det dags för Skägget igen.


Men dessa dagar har oxå inneburit långa dagar. Jag har varit på dubbla jobb.

I går repade vi och i tisdags var jag Rövare i Kolis.  Nästa vecka är det lugnare.

Då blir det dock jobb och annat under helgen.  Denna helg är jag ledig.

Av Maja - 17 januari 2011 22:40


Januari och Februari. De mörkaste månaderna av de alla.

Men det händer en del roliga saker. Saker som sak styras upp.


Ledarutbildning för Body Talk 30.e jan

Föreläsning: Hillevi Walh på Arbetets Museum den 15.e feb kl 1800

Kickoff och årsmöte för Alter Ego 12-13.e feb

YCT Skäggetorp,  jobbet alltså


Sen finns de sakerna som inte behöver styras upp. Utan bara för vara deltagare på.

Å de är grymt! Saker som

Stockholm Gospel 5.e feb

Utställningsprojektet Presents andra träff, denna gång  i Stockholm 17-19.e feb


Men om det bara kunde bli lite ljusare. Mindre snö och mindre is. Då skulle jag oxå bli lite mer pepp och lite mer pigg. 

Av Maja - 13 januari 2011 19:02

Swisch så det. Så var det torsdag.

Min hjärna är överbelastad av intryck, möten och en arbetsdag med karlar i klimakteriet.


Så nu stänger jag av hjärnan, spelar Bubbelshooter, dricker kaffe och laddar batterierna för en ny arbetsdag.  För, hur var det nu?! Jo, i morron ska jag befinna mig på möte på ett av mina jobb, som representant för ett annat jobb och lite för det tredje jobbet. Sen ska jag jobba på det fjärde jobbet, sätter jag på mig ett par renhorn har jag prickat in alla fem. Men det tänker jag inte göra. Nån måtta får det vara på härligheten.


Av Maja - 12 januari 2011 10:03

Någon borde forska i det.

Det manliga klimakteriet. För vad händer när (många) män passerar 50...  

Jo de slutar lyssna, de ser inte det uppenbara, de kör sitt eget race och tror att hela världen kretsar kring dem.  Med risk för att låta som en manshatande bitterfitta och radikal feminist. Vilket jag inte är. Feminist jo, men inte det andra.


Men efter att ha jobbat med män över 50 är det ett konstaterande.

Och jag blir trött.  Någon borde förvisso forska i mans och skägglossning oxå. För i bland verkar det som att män oxå ha någon form av PMS-besevär.


För vad är det som gör att det ska ta så himlans lång tid innan kvinnor och män kan mötas på lika villkor. Frida Stéenhoff var en klok kvinna som sa extremt mycket kloka saker för hundra år sedan. Läser man hennes texter i dag, kan det lika gärna varit skrivet i dag.


Mutter mutter mutter.

Av Maja - 9 januari 2011 20:14

Övervikt, undervikt och alkohol.

Vad är egentligen normalt. Att äta, att dricka, att väga, när och hur och var?!


I tidningar finns ett flertal artiklar och krönikor om ätstörningar, vad det beror på, behandlingsmetoder, hur det är att leva med osv. Här följer ett exempel


På teve kryllar det av program som ska hjälpa personer att gå ner i vikt, eller dokumentärer om extremt överviktiga personer (som nån form av avskräckande exempel kanske) Och på allt du köper i affären finns en liten siffra om hur många kalorier just denna knäckemacka innehåller, eller just den chokladbiten, allt för att hjälpa oss att banta och tappa i vikt. Du kommer inte undan någon stans, på teve och på nätet finns reklam för viktminskningsföretag.


Har vi glömt vad som är normal i dag?!

Vad som kroppen mår bra av?!

Vad som är lagom?! 


Kan vi inte lyssna på kroppen egna signaler längre, har vi glömt hur det känns att vara hungrig och mätt? För det känns som att det finns fler som lever med en ohälsosam vikt (åt ena eller andra hållet) än vad som lever med en sund och "normal" vikt. Det kanske bara är min upplevelse, jag vet inte.


Samma sak gäller alkohol. 

Allt fler tar ett glas mitt i veckan, afterwork, ett glas vin till maten en torsdag, unnar sig lite, allt fler dagar i veckan och allt mer vid varje tillfälle. 


Det finns betydligt fler alkisar i Sverige än dom som sitter på bänken utanför Konsum och väntar på att Systemet ska öppna klockan tio. Alla lådvinspimplare runt om i landets alla hörn. Alla de som går ut varje helg och dricker sig redlösa. Egentligen handlar det väl inte om hur mycket de dricker, utan snarare, vad händer om de inte dricker? Vad är det för känslor som kommer då?


Många frågor och få svar. 

Men det är just det som snurrar, frågorna. Vad det är för samhälle som vi lever i, att många skadar sina kroppar. I bland på grund av okunskap  ibland i just skadande syfte för att lindra något annat. 

Av Maja - 8 januari 2011 12:09

Jaha.

Några dagar in i januari. Några dagar in på det nya året. Jag har fått skiva 2011 ett par gånger redan.


I går satt vi (jag och Maria) med Alter Egos bokslut (heter det så... bokföring, balansräkning, verksamhetsberättelse, ja allt det där papper och siffer joxet som man måste göra)  Vi blev klara, vilket känns hur bra som helst. 


I dag är det lördag.

Ledig lördag. 

Planen är att jag ska städa, diska och tvätta. 

Men jag har inte kommit längre än att jag ätit frukost och fått mensvärk.


Fast de är väl bara att ta tag i det där, så får jag se på Ebba och Didrick sen.

Belöning är bra saker.

Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LillaQ- Tror på att det går att förändra välden. med Blogkeen
Följ LillaQ- Tror på att det går att förändra välden. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se