LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Senaste inläggen

Av Maja - 10 februari 2011 08:30

Jobb. Jobb. Jobb.

Denna blogg har handlat mycket om jobb, om att ha ett jobb, om att samla på jobb, om att vilja ha ett annat jobb.


Läste helagotland.se  nu här på morgonen, ja det gäller ju och hänga med vad som händer på min kära ö. Hittade detta, om just vas 3. Och Fas 3 är som en dålig mardröm. Som Fas 3.are har du skyldigheter, men knappt några rättigheter.  Du jobbar, men du är inte anställd. Du har betalt, men inte lön.  Kvinnorna i artikeln trivs på sin placering, med arbetskamrater och med arbetsuppgifterna. Det är SYSTEMET som är fel.


Jag har en vän som har haft praktik på en arbetsplats där just många Fas 3.are hamnar. Arbetsplatsen går runt på praktikanter och Fas 3.are De arbetar heltid under en period men utan chans till anställning. Praktik ska kunna leda till jobb säges det, men min erfarenhet (läs de vänner jag har som varit runt i praktiksvängen) är att det inte har lätt någon stans. Förutom att du kan skriva upp en praktikplats i ditt CV och detta kan då ge lite arbetslivserfarenhet. Och som 19-åring kan det nog vara toppen, framförallt om du inte haft något sommarjobb eller dylikt innan. Men efter tredje praktiken kan det nog vara lite surt, då du vet att det inte leder vidare. Du jobbar för samma pengar som du haft innan. Och det är ingen vidare bra morot. 


Och det är här någon stans som jag  undrar  hur ekvationen går i hop. Många av det arbetsgivare som tar emot praktikanter från Arbetsförmedlingen mm mm har uppenbarligen behov av en extra person som utför ett vist arbete. Men varför kan det då inte leda vidare till en timanställning eller ett fast jobb?! Finns inte pengarna hos arbetsgivaren för att anställa? En hel del arbetsplatser sätter i system att ta emot praktikanter, och det måste ju bara var jobbigt och lära nya personer arbetsuppgifterna, eller?!  Det kanske bara är jag som tycker så.


Själv tackar jag min lyckliga stjärna för att jag inte vandrat runt i det där praktikträsket.  

ANNONS
Av Maja - 9 februari 2011 08:14

Jag har ett otroligt behov av skäms-teve. Ni vet sånna teveprogram där man nästan måste titta bort mellan varven för att det är lite för pinsamt.

Bonde söker fru har har helt klart skämstevestatus.

Andra fina program där skämskudden åker fram är Sommar i Sverige, Skånefruar och Restaurang i vårt vardagsrum ( jag har inte sett allt men, det det sista programmet var skämskudden framme väldigt mycket)


Men jag undrar vad det är i Skäms-teve som lockar. 

Eller ja, jag gillar det och det räcker. 

ANNONS
Av Maja - 3 februari 2011 09:11

Presentprojektets andra träff.

Tjoho. Jag är pepp. Jävligt pepp. Även om hela konkabalongen är flyttad  från Gotland till en kursgård i Stockholm, något som jag tyckte så här om Vad ska det vara bra för. Men jag är glad så länge vi inte är på typ Vildmarkshotellet i Kolis. 


Fick ett preliminärt schema i går. Vi ska ha fest på lördagskvällen. Fest med presenttema (så klart) och utklädnad uppmanas. Om jag ska vara utklädd vill jag vara tiger, för vem vill inte ha en stor mjukistiger i present?! Jag skulle bli asglad om jag fick en sån. 


Vi ska även få texter ang våra problem som utställningen bygger på. Å, jag vill ha texterna nu. Ska bli otroligt spännande att läsa måste jag säga. 

Av Maja - 3 februari 2011 09:05

Jag pratar om högstadieelever. Dessa varelser som så många tycks ha svårt att hantera, är lite rädda för och inte riktigt vet hur de fungerar. Men de är smarta, och massor med tankar  bara någon frågar och lyssnar på dem. För hur kul är det att säga något viktigt när ingen lyssnar? Prova själv, och du kommer upptäcka att det är ganska meningslöst  och sluta säga dina tankar om välden högt för någon "vuxen."

Av Maja - 28 januari 2011 17:04

Ja.

Så står det på toapappersförpackningen som inhandlades på Hemköp, en handling som för övrig tog en evighet, men det är en annan historia. 


25 märken så får du ett mjusksdjur värt 400 spänn, är det inte enklare att gå och köpa nämnda ekorre i affären på en gång. Eller det kanske bara är jag


Jag kommer i håg när jag var sisodär 14-15 år, då åt jag  alltid yoghurt till frukost, det var på den tiden då min magen inte fick utbrott av mjölk.  Ni vet sånna här små yoghurtar med fruktsmak.


Så var det någon smart jeppe som kom på att om man sparar ihop x-anta märken och skickar in så får man en skål av ett känt finskt märke.

Då var det någon smart jeppe som tyckte att ja det gör vi. Läs min mor.

Så jag käkade yoghurt, mängder av yoghurt, mamma fick sin skål.

Å då tyckte hon att hon ville ha en till.

Så jag åt yoghurt, mängder av yoghurt, så mycket yoghurt att jag till sist ville kräkas på yoghurt. Så hade vi alla märken man skulle ha för att få den där skålen.

Men vad får vi tillbaka?!

Jo, mer yoghurt.

Skålen var slut, så istället fick jag kuponger på gratis yoghurt. Kan ju säga att jag inte är så förtjust i yoghurt så här 10 år senare heller. Och det har inte bara med att jag har en mage som brukar sparka bakut.


Av Maja - 27 januari 2011 20:42

Årets första semla inhandlad och uppäten på Café Täppan.

Magen började dock laktosprotestera när jag sen befann mig på "kontoret" för YCT-jobb. Fast det var det värt. även om det inte är direkt återställd än.


Har även kollat in A Taste of Europa för lördagens familjedag. Ja, för på lördag händer det saker på jobbet. Värsta jippot kan man säga. Man kan träffa Myran (läs mig i snyggaste sminkningen och snyggaste kläderna)  kommer även göra två korta visningar i Taste, så i morron ska jag skriva utställningsmanus. Tjohej.

Av Maja - 25 januari 2011 11:40

I går bänkade sig filmeliten, regissörer, producenter, skådisar, rollsättare, kameramän/kvinnor, filmklippare, manusförfattare  och andra som arbetar på ett eller annat sätt med film. Årets största personalfest för folk i filmvärlden  och en programledare som försöker vara rolig.  Allt detta får vi hemma i tevesofforna beskåda.


Men vad tänker jag om årets Gala med stort G.

En av tidningarna jag läst nu på förmiddagen försökte få Galan till ett fjasko för  Pernilla August och Svinalängornas del. eftersom de "bara" två baggar, för bästa regi och bästa kvinnliga biroll. Ska man vara noga räknad fick de tre, en för särskilda insatser oxå gällande klippningen. 


Men de som jag tyckte var guldkornen i gårdagens Gala var

Öppningsnumret. Petra Mede som Bollywood-dansade

Pernilla Augusts tacktal då hon lästa upp de mail hon hade fått pga filmen. Inte ett öva vart torrt... För det är inte bara huvudpersonen Leenas liv hon gestaltade på film, det är så många människors liv.

Mona Malm som fick hedersbaggen. För det är hon värd!


Annars tyckte jag att priserna fördelades bra mellan de filmer som kommit i år. Vissa år är det i princip bara en film som kammar hem alla Baggar för att juryn tycker att den filmen är bäst.


Kategorin Årets töntigaste utspel  vinns iaf helt klart av Helena Bergström. Anledningen till detta orkar jag inte ens kommentera. Men Colin från uppbackning och pengar att göra sin filmer, räcker inte det. 

Av Maja - 25 januari 2011 11:14

Så där ja.

Räkningar betalda utan att få magknip när jag såg de resterande siffrorna på kontot. Kommer till och med kunna putta pengar till sparkontot denna månad.


Har även suttit som en pensionär och jämfört elavtal på elskling.se och blir smått galen. det finns en miljon elavtal att välja på och jag tror att alla bara lurar en. Stoppa valfriheten. Jag orkar inte välja mer. Välja bank, välja elavtal, välja pension, välja ost, välja tandkräm, välja teleabonemang, välja internettyp, hela tiden välja välja välja.


har även skrivit mig på min lägenhet. Skatteverket vill ju de nu för tiden. Du ska inte bara vara skriven på en adress utan även ett lägenhetsnummer om du har något sådant. och det har jag. Känner mig lite vuxennöjd.


I dag ska jag gå och köpa nya fina gröna gardiner till vardagsrummet och vita till köket.  Och min fina blomring som jag drägglat över i ett år.

Nu djävlar. Nu ska den bli min!

Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LillaQ- Tror på att det går att förändra välden. med Blogkeen
Följ LillaQ- Tror på att det går att förändra välden. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se