LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Senaste inläggen

Av Maja - 21 december 2010 09:13


De första jobbpasset i IKANO på nätta 11 timmar

Oja, Den berömda julstressen finns inte i IKANO som radioreklamen  sa. 

Nog finns den där alltid. Vi befinner oss dock inte helt mitt i den kokande grytan,

utan på våning två, där är det lugnare.


Årets Julklap Ipad har vi dock inte fått slå in. Men en massa kläder.

De roligaste är att det är majoritet män som vill att vi ska slå in deras klappar. Å glada är det att de själva slipper. Så där fint skulle de aldrig bli om jag gör det, om jag skulle göra det skulle jag bli klar nästa jul.


I går fick vi ett uppdrag. Nämligen att slå in digitala fotoramar som ska ut till kund.  Vi slog in en djävla massa digitala fotoramar.

I dag ska vi oxå slå in en djävla massa digitala fotoramar. 


Idag kör jag ett pass på ynka 10 timmar . Onsdag blir det 9 timmar, men då ska jag på ett möta innan. Så det är fortfarande en 11 timmars dag.  


Så kom till IKANO och köp tina klappar. Om du vill ha den inslagen av mig. 

ANNONS
Av Maja - 19 december 2010 11:32


Lördag.

Jag befann mig i IKANO. Halva tiden som julpysslande tomte, halva som pepparkaksutdelande björn med tomteluva.

På kvällen var jag bjuden på ett glöggparty och en fest.  Jag kom aldrig dit, jag somnade i soffan starx innan åtta. Sov till nio och var helt övertygad om att det var en ny dag.

Sen upptäckte jag att det var mörkt och insåg att det fortfarande var lördag. Så jag gick och la mig igen, denna gång i sängen.


Men i dag är det söndag och det är en ny dag.

Dagens plan är att packa inför Gotland. Lämna nyckel till kattvakter och ladda de egna batterierna. Så att jag orkar med 30 timmar i IKANO innan jag tar mitt pick och pack och sätter mig på Gotlandsbåten.  Hej IKANO mitt nya hem för tre dagar.

Sova äta jobba. Sova äta jobba. Sova äta jobba.

Å den enda jag kan skylla på är mig själv, för att jag skrivit upp mig på dessa pass. 

Jag ser verkligen fram emot jul och ledighet. 

ANNONS
Av Maja - 16 december 2010 22:17

Debatt om Facebook på Svt Debatt.

Lite smått skrattretande. Ja, Fejjan är en tidstjuv, det medger jag, jag är inne nästan dagligen. Och i ofta flera gånger per dag. Ja, jag erkänner.


Hittade en tidning på ICA om just Facebook. Där kunde man göra ett test, om man var beroende. Jag fick resultatet Du bör nog tänka över din användning av Facebook.

Ja, har jag tråkigt så loggar jag inte, lite som att ta en snus lixom, något som jag oxå gör när jag har tråkigt. Men att fejjan skulle bidra till att folk mår dåligt begriper jag inte. Detta var något som togs upp i debatten. För hela de samhället som vi lever i bidrar till att folk mår dåligt. Det har inget med Facebook att göra. 


Jag använder Facebook främst i nätverkande syfte. Jag har hittat bla skådisar och inneboende  via Fejjan. Har kontakt med folk som jag annars skulle tappat kontakten med. 


Sen finns det de som inte kan skilja på den gräns mellan privat och personligt. Att lägga ut hela sitt liv på en statusrad eller tre kanske inte är så nyttigt i längden.


Men det jag skriver som status är något som jag oxå skulle kunna säga till alla de ca 300 som jag har som vänner på Facebook om/när jag träffar dem i verkliga livet. 


Jag gillar Facebook. Trotts att sidan snor en hel del tid i mitt liv. 

Av Maja - 14 december 2010 10:03


För ett tag sen skriv jag lite om årets julkalender.

Jag har gett upp. Tittar inte längre. Den kändes för självklar.

Planeringarna var för överdrivna.

Överdrivna på ett irriterande sätt och i bland även ologiskt sätt.

Besviken.

Av Maja - 14 december 2010 09:52

Som sagt. Detta är ganska mycket av en jobbblogg. Antingen skriver jag om mina jobb, eller så skriver jag om saker som gör mig arg, samhällsproblem, händelser, reflektioner mm mm.


Jag har fått ett till jobb. Tror att jag börjat samla på jobb så här i vuxen ålder, när jag var lite samlade jag på Troll, pennstumpar, sudd och som riktigt liten bokmärken.

Nu är det jobb. Är i dagsläget uppe i 4 st arbetsgivare och ett företag. Efter jul kommer jag jobba 50% på ett av jobben, 10% på ett annat och sen en skvätt här och var på de andra två. Företaget kommer oxå få plats, hallå, de finns ju nätter?!


Iaf.

I söndags jobbade jag på en Basketmatch. Ansiktsmålade och gjorde ballonger.  Jag målade ett barn för tredje gången! Tredje gången. Då började jag fundera på om jag jobbat för mycket eller alternativ för länge på mitt konstiga jobb. Jag har även träffat det ena barnet på ett anat jobb, nämligen museet. Hon går i samma klass som en av mina kollegors barn, jag har haft den klassen på visning två gånger.


Iaf. I dag är jag så kallat ledig.

Att ha söndag på veckodagar är rätt värdelöst. Att sova lite längre brukar alltid spricka av att telefonen ringer... Vilket den gjorde i dag med. Och självklart handlade samtalet om, just de, du gissade rätt. Jobb. Ja, i dag vaknade jag inte av telefonen, jag hade varit uppe i ca 2 minuter när den ringde klockan nio...

Av Maja - 12 december 2010 08:59

Ja.

Mitt sista discopass för i år. Å mitt sista discopass ever.

I iaf på hotellet. De är så att de sagt upp den tjänsten från företaget  som jag jobbar på. Inte för att vi som jobbar gör ett dåligt jobb. Utan för att de börjar bli dags för dem att göra det själva. För de första så kostar vi mer än om de anställer egna lekvärdar.


Iaf. Av åtta timmar var de första sju ganska sega. Lite ballonger, målade några fjärilar, pratade med några barn. Det var lugnt. Och när klockan var ca 18.00 och jag hade ätit min lyxmaddiag från köket, var det nästan tomt i lobbyn. I normala fall kryllar det av knoddar då.  Jaja, men discot var roligt iaf. Vi körda dansstopp, Eric Saade, Den där Måns, Klappa händerna och Huvud axlar knä och då. Jag borde sätta dit Barnmagnet som mellan namn. Hade en hög med tjejer i sex sju års åldern som var som plåster, de ville bara dansa med mig.


I dag så blir det ballonger på Basketmatch. Men de är i kväll.

Först ska det repas inför julfest som Alter Ego ska underhålla på.  

Av Maja - 10 december 2010 16:06


Japp.

Upp i ottan. Ute var det mörkt och - 10 grader när jag begav mig till jobbet.

Nyköping var dagens destination.  Först IQ-utmaning och sen Fotojakt. Två jobb som jag inte jobbat tidigare, så nu har jag kolla på dem kan man säga.


I kväll spelar Ricky på ABF, så det blir till att hänga där.

Men först piggna till, äta lite mat och ta en dusch. De kanske hjälper mot trötthet.

Av Maja - 8 december 2010 10:56

Var på en fest i lördags. 

Kände inte någon förutom festföremålet.

När jag var påväg hem stod jag i köket och snackade med några. Sa att jag skulle börja dra mig, för att jag har en bit att gå och vill gå när jag är förhållandevis pigg. 

- Själv?! Men fattar du inte att de är farligt

- Ja, hur ska jag annars ta mig hem?!

- Taxi!

- Mhe

- Luftballong. Haha. 


Den sista repliken sas av en annan kille och hela du får inte gå hem själv pratet tappades bort. Till min stora glädje. Jag har hört de där så många gånger, nej, du får inte gå själv, det kan hända något.  


Ja, vist det kan hända något. Men det kan hända något varje gång du sätter foten utan för dörren oavsätt årstid, plats, väderlek eller klockslag. Det är inte riskfritt att leva. Sen kanske man inte behöver utsätta sig för onödiga risker. Man behöver inte gå hem genom den mörkaste parken tex. Jag vet att det är mer farligt att befinna sig mitt i Visby under v 29 än på vägen hem från Haga i början av december.


Dessutom om vi ska se till statistik hade risken att något hade hänt varit större på festen än på vägen hem.  

Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LillaQ- Tror på att det går att förändra välden. med Blogkeen
Följ LillaQ- Tror på att det går att förändra välden. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se