LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Senaste inläggen

Av Maja - 22 mars 2011 10:23

Tre intensiva månader. Med mycket tankar, mycket jobb och lite ledigt.


Jag är en visdomstand fattigare, eller jag vet inte om det är så mycket att sakna. Däremot saknas pengen i plånboken. Var och plockade bort tandskrället i dag, bedövningen är på väg att sakta men säkert släppa, jag är hungrig och kaffesugen men får varken äta eller dricka förrän bedövningen har släppt helt, vilket den ska göra någonstans runt tolv ett. Mutter.


 Jag har varit på en peppig rikskonferens i Stockholm med ABK  och vi har spelat formuspel med Teater Alter Ego. För övrigt en extremt bra spelning och mycket uppskattad av både deltagare och köpare. Nöjd kort och gott.


Som sagt. Jag är nöjd. Och snart kommer våren, sakta men säkert. Å oxå pollenhelvetet, fast det gör inte så mycket för jag är  trött på snö nu.

ANNONS
Av Maja - 8 mars 2011 08:26

Ja. Jobbade åttonde dagen i streck i går. 

Å jag kan inte ens skyla på någon chef som lägger ett muppigt schema, utan bara på mig själv. Nog känner jag mig lite seg, men inte så farligt. 


I dag är jag LEDIG. 

Och det ska firas genom att gå och skriva på kontrakt på den nya lägenheten och med 8.e marsfirande. Blir körrep, sen en vända till Kulturhuset och sist avsluta med Ta Natten Tillbaka demo.


Denna lediga dag började med att Sixten tvångsgosades lite med mig på morronkvisten. Det var ganska länge sen han utförde tvångsgos och jag vet inte om jag saknat det eller inte. För att bli väckt av en tass som petar på en klockan 5 på morronen är för visso kärlek, men klockan fem på morronen vill jag helst sova. 

ANNONS
Av Maja - 6 mars 2011 21:28

Jobbade i Kreativa Verkstan i dag.

En ganska lugn dag med ynka 12 besökare.

Men. det var en sak som jag tänkte på där när jag satt å knåpade på ett korsord. När, hur och varför är vi så självkritiska? Och till vilken nytta? och varför är barn så självkritiska? 


Det var främst två st, en pojke på kanske nio år och en flicka kanske åtta år.

Flickan råkade måla fel, mamman hade sagt flera gånger om hur fint de var, men flickan var inte nöjd och vägrade göra klart, det slutade iaf med att hennes alster hamnade o papperskorgen. Gällande pojken hände samma sak, den orange färgen blandades med den gröna och han bröt i hop och började gråta. Kan även ha haft att göra med blodsockernivå... Men iaf.


Men dessa två händelser gjorde att jag kom att tänka på detta med självkritik. Ibland är den nyttig, för att inte släppa i väg vad skit som helst på  den konstnärliga och kreativa plattformen.


Men barn, barn på åtta nio år ska inte behöva vara självkritiska, de ska gilla de konstnärliga saker som de skapar. På nått sätt gör det mig lite ledsen när folk kritiserar sig själva och inte är mottagliga för "bra" och "fint" och "attans vad du är duktig." jag känner igen denna självkritik och släng av dåligt självförtroende i projektet i Skäggetorp oxå. När ungdomarna gör asbra saker och vi säger det så får vi som svar att Jag drev bara . För mig är det inte att driva, för mig är det att improvisera, att skapa, att vara kreativ. 

Av Maja - 25 februari 2011 08:25

Coola människor gör saker tillsammans.

Det var för en vecka sen som jag hoppade runt i lägenheten. Packade och funderade på vad jag kan tänkas ha glömt. Målet för resa var Stockholm och Presentprojektet.  


Nu återstår bara arbetet att få ett av mina jobb att ta hit utställningen och sen ge mig lite jobb i den. 


Men vad gjorde vi då. Under en helg på en kursgård som mer liknade ett slott?!

Jo, vi satt i mindre grupper och kom fram till lösningar. Lösningar på problem.

Så att världen om 10 år är lite bättre än vad den är i dag.  


Mina gangsters 

Det är sprotlov. Och i onsdags var vi på teater med några av  våra små liv. Den var fett rolig, sa en av våra tjejer. De har princip aldrig sett en teaterföreställning! kris och katastrof säger min inre Kulturtant. 


Dubbeljobbat

Dubeljobb och trippeljobb som vanligt. Det krisade i början av veckan på Jobb Nr3. Sjuk personal och sportlovsverksta ger mig pengar, så egentligen är det väl bara att tacka och ta emot. Så tre dagar blir det i Verkstan för mig denna vecka + en visning.


Så man kan säga att det händer saker i mitt liv iaf.

Det är full rulle hela tiden. 

Av Maja - 18 februari 2011 07:27

Ojoj.


Nu sitter jag här, galet tidigt. Vaknade starx innan sju helt av mig själv. 

Eller nja, det var nog snoret i näsan som gjorde att jag vaknade. Ett kilo utsnytet snor senare sitter jag är.


Denna vecka har jag växlat mellan hopp och förtvivlan. Främst gällande mina nya teaterelever från Förorten. De är snackiga, har svårt att lyssna och efter  en mindre uppläxning så trodde jag att några skulle gå. För om de inte kunde skärpa till sig, lyssna så visste de var dörren fanns. Men icke, bara en. De andra stannade kvar.

Och på tåget hem undrade vi vad det kan bero på. Beror det på att vi tror på dem, hur ofta får de höra de i skolan?! eller i livet i allmänhet?! Men de är verkligen grymma, de kan massor av saker.


Vi har nu kickat i gång 3 grupper av 5 planerade. Vi har tre elever som är med i två grupper.  Och de tre har vi nästan varit på mest, gällande tider och att de måste lyssna på oss. Men uppenbarligen gillar de det som vi håller på med.


I går hade vi första lektionen med en tjejgrupp med lite yngre elever. Så himla fina, när vi var klara fick jag och Maria var sin kram av alla å sa Vi ses nästa vecka!

Sånt gör en glad i hjärtat. 


Sen ytterligare en sak som gör att jag ligger på peppkontot är tisdagens föreläsning och mötet med Hillvi Wahl. Vilken kvinna! Hon gjorde mig helt klart glad, och jag tror att jag och Maria gjorde henne lite glad oxå, om man ska döma av hennes blogg iaf.


Åsså har vi helgen. 

En helg fylld av goa människor.

Nu ska vi förändra världen!


Helt klart en peppvecka. Det är bara den lilla detaljen att min röst låter som Janis Joplins, å vist det är kanske sexigt i säg... Men det är aningens jobbigt att prata. 

Av Maja - 15 februari 2011 21:01

I dag är det tisdag.

Då brukar jag ha körrep. 

Men inte i dag. För i dag var jag arrangör av Hillevi Walh.

Å attans vilken härligt människa. En cool kvinna. En energigivare. 


Me sånt åt folket.

Tror jag kan leva på denna dos till helgen då jag kommer få en ny.

Då är det andra träffen med Utställnings projektet present. 

Av Maja - 14 februari 2011 21:02

Är förkyld.

Vaknade med halsont i lördags. 

Nu har jag kommit till stadiet då jag kan snyta ut ett halv kilo gröngultsnor. Äckligt kan man tycke om man vill. Eller fascinerande om man tycker att det är roligare. Jag väljer det senare, jag ställer samma fråga till mig själv varje gång jag är förkyld. Vart kommer allt sno ifrån?! Men nog om snor.


Vintern är tillbaka. 

Jag känner mig lurad. Grundlurad på våren som nästan var här.

För en vecka sen lyste solen och det var bara grusiga snöhögar kvar. Barmark med en och annan isfläck. Nu är det snö igen. Vitt vitt vitt. Dock ganska snyggt. 

Men det är vår jag vill ha. Tids nog som det heter. Men tålamod är inte min bäste vän. 

Av Maja - 11 februari 2011 09:58

Jobb igen.

Denna gång ang. SVT.s Uppdrag Granskning och deras program och unga svenskar som åker till Norge och jobbar.  För dig som inte sett detta program finns det här.


Och de jobbar, iaf ibland. Många är anställda via ett bemanningsföretag, som i bland ger dessa personer jobb. Skitjobb. Jobb som norrmännen inte vill ha. Många bor via en förening som skrapar hem storkovan genom att hyra ut lägenheter som de själva hyr relativt billigt via rivningskontrakt. Den lägenhet som SVT filmade var rena rama misären med kackerlackor  som husdjur.


Men jag undrar, varför åker man dit?! Lockar det att bo 15 pers i samma lya (där husdjur ingår i hyran), lockar det att gå till Bemanningsföretaget och sitta i kö för ev ett jobb för dagen. Får du inget jobb får du iaf ett kola som plåster på såren. 


Ingen av dessa unga människor som sticker till Norge, bor och jobbar under dessa ganska miserabla förhållanden skulle aldrig acceptera samma förhållande gällande boende och arbete i Sverige. Aldrig. Men till Norge kan de åka för skitjobb. Jobb som norrmännen skrattar åt. Arbetsförhållanden som norrmännen skrattar åt. Liv som norrmännen skrattar åt. Och hånar.  Det finns skitjobb i Sverige med, bemanningsföretag och liknande, men de jobben ratas av svenskar. Så då sticker de till Norge i stället och tar liknande skitjobb.

Varför?! Kanske för att det är lite coolare.


Eller så är det den gamla drömmen. Samma dröm som med Amerika. 


Jag försvarar inte dessa människor som utnyttjar unga arbetslösa svenskar. Verkligen inte, de borde få en snigel på ögat som Sveriges Radio en gång sa gällande tevelicensen om någon mins. Men jag tycker att det borde avskräcka, att flytta hem att skita i allt ihop. Att känslan av att känna sig utnyttjad och utan rättigheter borde vara starkare. Men tydligen inte.


Om det hade varit jag. Om jag hade åkt till Oslo, hyrt av nämnda förening, bott med 15 pers och x antal kackerlackor. Jag hade stuckit efter en månad. Jag hade flyttat hem och letat tag i ett skitjobb här i så fall. 


Som sagt. Jag undrar mest varför. 

Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LillaQ- Tror på att det går att förändra välden. med Blogkeen
Följ LillaQ- Tror på att det går att förändra välden. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se