LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Alla inlägg under december 2010

Av Maja - 14 december 2010 10:03


För ett tag sen skriv jag lite om årets julkalender.

Jag har gett upp. Tittar inte längre. Den kändes för självklar.

Planeringarna var för överdrivna.

Överdrivna på ett irriterande sätt och i bland även ologiskt sätt.

Besviken.

Av Maja - 14 december 2010 09:52

Som sagt. Detta är ganska mycket av en jobbblogg. Antingen skriver jag om mina jobb, eller så skriver jag om saker som gör mig arg, samhällsproblem, händelser, reflektioner mm mm.


Jag har fått ett till jobb. Tror att jag börjat samla på jobb så här i vuxen ålder, när jag var lite samlade jag på Troll, pennstumpar, sudd och som riktigt liten bokmärken.

Nu är det jobb. Är i dagsläget uppe i 4 st arbetsgivare och ett företag. Efter jul kommer jag jobba 50% på ett av jobben, 10% på ett annat och sen en skvätt här och var på de andra två. Företaget kommer oxå få plats, hallå, de finns ju nätter?!


Iaf.

I söndags jobbade jag på en Basketmatch. Ansiktsmålade och gjorde ballonger.  Jag målade ett barn för tredje gången! Tredje gången. Då började jag fundera på om jag jobbat för mycket eller alternativ för länge på mitt konstiga jobb. Jag har även träffat det ena barnet på ett anat jobb, nämligen museet. Hon går i samma klass som en av mina kollegors barn, jag har haft den klassen på visning två gånger.


Iaf. I dag är jag så kallat ledig.

Att ha söndag på veckodagar är rätt värdelöst. Att sova lite längre brukar alltid spricka av att telefonen ringer... Vilket den gjorde i dag med. Och självklart handlade samtalet om, just de, du gissade rätt. Jobb. Ja, i dag vaknade jag inte av telefonen, jag hade varit uppe i ca 2 minuter när den ringde klockan nio...

Av Maja - 12 december 2010 08:59

Ja.

Mitt sista discopass för i år. Å mitt sista discopass ever.

I iaf på hotellet. De är så att de sagt upp den tjänsten från företaget  som jag jobbar på. Inte för att vi som jobbar gör ett dåligt jobb. Utan för att de börjar bli dags för dem att göra det själva. För de första så kostar vi mer än om de anställer egna lekvärdar.


Iaf. Av åtta timmar var de första sju ganska sega. Lite ballonger, målade några fjärilar, pratade med några barn. Det var lugnt. Och när klockan var ca 18.00 och jag hade ätit min lyxmaddiag från köket, var det nästan tomt i lobbyn. I normala fall kryllar det av knoddar då.  Jaja, men discot var roligt iaf. Vi körda dansstopp, Eric Saade, Den där Måns, Klappa händerna och Huvud axlar knä och då. Jag borde sätta dit Barnmagnet som mellan namn. Hade en hög med tjejer i sex sju års åldern som var som plåster, de ville bara dansa med mig.


I dag så blir det ballonger på Basketmatch. Men de är i kväll.

Först ska det repas inför julfest som Alter Ego ska underhålla på.  

Av Maja - 10 december 2010 16:06


Japp.

Upp i ottan. Ute var det mörkt och - 10 grader när jag begav mig till jobbet.

Nyköping var dagens destination.  Först IQ-utmaning och sen Fotojakt. Två jobb som jag inte jobbat tidigare, så nu har jag kolla på dem kan man säga.


I kväll spelar Ricky på ABF, så det blir till att hänga där.

Men först piggna till, äta lite mat och ta en dusch. De kanske hjälper mot trötthet.

Av Maja - 8 december 2010 10:56

Var på en fest i lördags. 

Kände inte någon förutom festföremålet.

När jag var påväg hem stod jag i köket och snackade med några. Sa att jag skulle börja dra mig, för att jag har en bit att gå och vill gå när jag är förhållandevis pigg. 

- Själv?! Men fattar du inte att de är farligt

- Ja, hur ska jag annars ta mig hem?!

- Taxi!

- Mhe

- Luftballong. Haha. 


Den sista repliken sas av en annan kille och hela du får inte gå hem själv pratet tappades bort. Till min stora glädje. Jag har hört de där så många gånger, nej, du får inte gå själv, det kan hända något.  


Ja, vist det kan hända något. Men det kan hända något varje gång du sätter foten utan för dörren oavsätt årstid, plats, väderlek eller klockslag. Det är inte riskfritt att leva. Sen kanske man inte behöver utsätta sig för onödiga risker. Man behöver inte gå hem genom den mörkaste parken tex. Jag vet att det är mer farligt att befinna sig mitt i Visby under v 29 än på vägen hem från Haga i början av december.


Dessutom om vi ska se till statistik hade risken att något hade hänt varit större på festen än på vägen hem.  

Av Maja - 8 december 2010 08:33

Ja. 

Jag kanske är barnslig. Men jag är barnslig med stil.

Jag ser på teves julkalender. Det är lixom tradition. Förra årets stod jag ut i två avsnitt, sen var det tack och adjö. Den var rent ut sagt usel.


Lasse-Majas Detektivbyrå är nog den bästa som visat så länge jag har varit i vuxen ålder. Annars är ju Pelle Svanslös en stor favorit tillsammans med  Sunes jul och  Pettsson och Findus.   När jag bodde i Arvika var julkalendern på teve riktig riktigt dålig. Så varje kväll klockan sju såg vi på gamla inspelade avsnitt av Sunes Jul.


Men vad tycker jag om årets kalender.

Jag vet inte. Jag går iaf upp och tittar på den. Den är oki, men inte mer.

Jag gillar Maria Sid som spelar Ritva. Men jag tror att jag haft lite för höga förväntningar på storyn eftersom  den är baserad Måns Gahrtons och Johan Unenges böcker. Då borde storyn hålla tycker jag. Jag gillar Livet enligt Rosa och Eva och Adam. De håller även om man inte är rätt målgrupp. Ja, å Bert så klart.

Nä väl. Vi får se var kalendern landar. 

Av Maja - 7 december 2010 08:06

Klar.

Alla paketen är köpta och inslagna. 


Gick en vända på stan i går. Jag jobbar onsdag till söndag resten av tiden fram till jul och tänkte att ja, en måndag borde de ju vara ganska lugnt på stan. Icke sa Nicke, de var ganska mycket folk.


Nå väl. När jag gick en runda i Leksaksaffären för att se om jag hittade något till de yngsta släktingarna mådde jag lite illa. Vad har hänt sen jag var liten gällande leksaker. Var är det söta My Little Ponysen? Varför finns det målar och pysselböcker på Top Modeltema? Frågor jag aldrig kommer få svar på förmodligen.  

Av Maja - 3 december 2010 10:22

I går befann jag mig i en galleria i stan. 

Vi slog in paket. Vi slog in bland annat en eldkorg, en toaborste, ganska många böcker, ett par stövlar, plädar och en pepparkaka. Pepparkakan var mest för att vi inte hade något att göra. det var lugnt och nästan tomt i gallerian mellan varven.


Men det var i går. I dag är i dag.

Sixten har dödat pälsmus och mattor.

Själv har jag betalat min båtbiljett till Öjn och har planer på att börja slå in julklappar, innan jag tröttnar på att slå in julklappar. Ska jobba tre dagar julklappsinslagning till innan jag tar mitt pick och pack och åker till Kobben.

Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards