LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Alla inlägg under maj 2010

Av Maja - 22 maj 2010 18:52

I går så mötte jag en krokodil som körde runt i en bil. Han var så tjock och fet och blåste i trumpet, men bilden var för trång och svansen var för lång, sen den fick ligga på ett lite flak. Där bak.


Den låten sjöng vi i min barnkör när jag var lite.

Och finns det nått bättre än att tillbringa en fin och solig lördag iklädd krokodildräkt som gör ballongdjur i ett köpcentrum? Givet vis gör det det. Men i idag var det just det jag har gjort. Dessutom i Örebro. Det var varmt. Väldigt varmt.


Så i kväll blir det film och ostbågar. 

Av Maja - 21 maj 2010 10:42

Jaha.

Fredag.

Jag har städat badrummet. Katten ligger i linneskåpet och jag sitte här och muttrar över dumma webbmails som inte vill funka. I bland blir jag trött på all teknik som jag gjort mig beroende av. Typ mail, internet, el, mobil och skrivare. Tänk vad frustrerad jag blir när det inte funkar, som nu.


Nåväl.

Jobb senare i eftermiddag och imorron åker jag till Örebro över dagen för att vara tiger och göra ballonger. Så är du i krokarna av Örebro, håll utkik efter en livs levande tiger på två ben. Det kan vara jag. 

Av Maja - 20 maj 2010 13:50


Solen lyser.

Jag dricker kaffe och lyssnar på Spotify. Sixten sover i favoritpluffkudden. Pluffkudden som han var livrädd för i julas. Saker förändras.


Nåväl.

Varit på museet och mött åtta-åringar i Mysteriet med Staden. Fick även spegling från en av de heltidsanställda pedagogerna.

Jag fick reda på att jag är lugn, tar plats, kan fånga gruppen barnen i det här fallet. I det stora hela väldigt bra. Fick oxå lite tips för att göra det ännu bättre. Jag gillar att få spegling, men urk vad nervös jag är innan.

Handledning lixom, sånt som jag typ aldrig får längre sen jag slutade plugga. Hade med mig samma pedagog i Industriland i går. Samma sak där, bra på att fånga upp tankar, ser gruppen, lugn och tygg. Men att den röda tråden är lite luddig. Och det håller jag med om, där finns det så mycket jag vill berätta. Så mycket jag vill ge. Att jag har svårt att bestämma mig för vad jag ska säga, för jag vill säga all. Och det finns det inte tid till. Så jag ska sätta mig ner och stryka. Så att jag kan utveckla vissa saker och ta bort andra. För att få den röda tråden mindre luddig och mer som en fin oluddig broderitråd. Hela den visningen kändes forcerad just för att jag var så nervös.

Av Maja - 19 maj 2010 12:15

Åska i luften.

Kvalmigt och varmt. Men inga pollen som är ute och far, iaf inte i någon större utsträckning. 


Ja. Onsdag var det ja. Två visningar på museet inbokade, var av den ena klar. Den andra vid tre. Fick även frågan om AG-jobb i dag, men de krockar med den sista visningen, så jag fick säga nej. Attans. Kommer även ha uppspel med vuxengruppen i dag. Vilket ska bli otroligt spännande. 


I går var jag på möte med ABK Norrköping, så nu är jag ny kontaktperson för Norrköping. Vilket Riks är glada för. Å nu ska det bli ordning på torpet.

Mötet var inte så givande i övrigt tyckte jag. Mycket prat om hur vi ska få nya medlemmar osv. Sånt prat som alltid är i ideella föreningar. Sånt prat som jag tycker är ganska oväsentligt o avsätt vaf föreningens syfte är. Jag tycker att det är mer intressant att diskutera vad kan vi erbjuda, hjälpa och stötta de medlemmar som vi redan har. Hur kan vi synas så att folk vet om att det går att vända sig till oss. Den typen av frågor. Och även bedriva samtalsgrupper. 

Av Maja - 18 maj 2010 08:47

Jag gör som alla andra som inte vet vad de ska skriva eller prata om.

Skriver om vädret. Ett fantastiskt samtalsämne som går att ta fram i alla lägen, på jobbet, på fest, när som du träffar nya människor kan du alltid prata lite om vädret


För i går var det strålande sol, och jag hade barfotapremiär. Stod iklädd rövarkläder i en glänta i Kolmårdsskogen och tyckte att hennes jobba är ganska trevligt när vädret är trevligt. Trotts att jepparna vi jobbade med var dötrista. 

I dag regnar det, eller nu har det slutat regna. Men jag vaknade till lätta regndroppar mot fönstret och små pip från Sixten Plutt.

Det ända positiva med regn är att allergin håller sig i schack. 

Av Maja - 17 maj 2010 18:43

Ja. Spänningsromarner och kriminalromaner.

Jag älskar deckare. Både att titta på och att läsa. 


Detta är favoriterna just nu.


Bokfavoriter

Roslund & Hellström

Har skrivit böcker som Box 21, Odjuret och Flickan under gatan

Riktigt bra och samhällskritiska böcker där allt inte är som man tror. 


Läser oxå en hel del av de spänningsromaner som utspelar sig på Gotland, mest för att det är lite rolig. Men någon högra klass på språket är det ju inte, och det går rätt snabbt att lista ut vem som är mördaren. Ja, ni vet. Anna Jansson och Mari Jungstedt.


På teve

Kommissarie Winter

Oj oj, vad de nya inspelningarna är bra. Snyggt filmat och även ganska otäckt. Har läst några av Åke Edwardssons böcker som serien är baserad på. Men jag måste nästan säga att den nya inspelningen är bättre.

Kommissarie Anna Travis

Ganska äcklig och rak. Var tvungen att titta bort en del i början för att bilderna blev för mycket. Men storyn är bra, riktigt bra.

Midsomer

Deckare kommer och går med Midsomer består. 

Av Maja - 16 maj 2010 09:53

Anlände till ett varmt Halmstad i fredags.

Vaknade till ett spöregningt Halmstad i går morse. 

Åt min min efterlängtade hotellfrukost, tyvärr fans ingen lax. Men massa andra goda saker som pannkakor. Begav mig ut i spöregnet för att leta rätt på Telenorbutiken. Möttes av en sån där snubbe som tror att han är störst bäst och vackrast. En matchokille som pressar vikter på gym, dessutom tuggade han tuggummi konstant. Resten av personalen var lite trevligare iaf. Men, ja, jag hade ju inte mycket att göra om man säger så. Mellan 10-15, jag skulle jobba till 15.45, men butiken stängde 15.00, var det 10 ungar i butiken, jag målade 4 av dem. 


Tåget hem var evighetståget nummer ett. Jag passerade små order som jag inte visste om att de existerade, som Hok tex. Det var en befrielse att sätta sig på det överfulla x2000-tåget i Nässjö och dryga timman senare klev jag av i Norrköping. 

Av Maja - 14 maj 2010 13:02

Regnet droppar utanför.

Det gjorde det inte innan, när jag var på kontoret och hämtade biljetter och målarlåda. Då luktade det blöt vår, ni vet som det kan lukta på sommaren efter ett regn. Att det luktar så där gott. Det gjorde det då oxå. Och framförallt, jag kunde andas, inte så mycket pollen som flyger runt i luften. 


Sixten märker att det är nått i görningen. Han har haft svårt att komma till ro sen jag klev upp i morse, han bröt sig iförsig in i ett nytt köksskåp i dag och snarkade en stund. Men efter att jag kom hem med målarlådan var han tvungen att sätta sina spår på den, genom att vifta svans och gnida sina kinder mot lådan. Men framförallt lukta på den intensivt.  


Så. I dag åker jag till Halmstad. Hej hotellfrukost. Och hej då dator på nått dygn.

Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards