LillaQ- Tror på att det går att förändra välden.

Alla inlägg under maj 2010

Av Maja - 13 maj 2010 16:55

Lugnet har infunnit sig på Fotbollsgatan.

Jag har kollat film, dregglat över snygga Odd Molly koftor som kostar en förmögenhet, druckit kaffe och Sixten har snarkat i ett köksskåp som han gjorde inbrott i redan runt lunch.

Laddar inför helgen kan man säg. Eller framförallt tvingar mig själv att ha lite tråkigt. Tror att det är nyttigt nämligen. Allt har gått i ett rasande tempo den sista tiden och de där med lediga dagar och att inte göra något alls har inte varit inplanterat på ett bra tag. Så i dag fick de bli latdag och svomorron.

Av Maja - 12 maj 2010 21:46

Ja.

Inte blir det Skåne eller Norrköping i helgen för jobb.

Utan hör och häpnad. Halmstad. Där jag skulle varit från början.

Jag får min hotellfrukost. Hur underbart är inte de?!


Krångelkunder på hög nivå kan jag ju säga. Min chef ringde mig vi sex och undrade om jag planerat min helg, å om jag ville ha tillbaka mitt gamla jobbpass.

Ja tack sa jag. Sixten kommer bli matade och klappad av Åsa under lördagen då jag är borta.

Av Maja - 12 maj 2010 14:33

Å där blev jag snuvad på hotellfrukosten.

Krongelkunder säger jag bara. 


Allt började så här.

Jag skulle ha åkt till Halmstad och jobbat, ansiktsmålning i en telebutik. I dag mailar kunden att jobbet ska vara i Helsingborg i stället. Så min chef sätter sig och ska boka om biljetter, avboka hotell och boka nytt. Men det visar sig att hela Sverige är ute och åker tåg, och det finns inte en enda liten biljett som passar. Så nu blev det Ingelsta och barnaktivitet och sova i sin egen säng som gäller. Och ingen hotellfrukost. Jag som hade sett fram emot den där frukosten.

Av Maja - 12 maj 2010 09:41


På Arbetets Museum går det att besöka Vallby, ni vet där Lasse och Maja har sin deckarbyrå. Men i utställningen Myterit med Staden ligger fokus på kommunal och några av de yrkesgrupper som finns inom kommunal. Alltså vad gör vuxna på jobbet.


Varje person som besökarna för möta har varit månades Vallebybo och hamnat i tidningen. Där har det fått svara på vilken som är deras favoritkroppsdel.

Marja Kallionen som är rörläggare säger armarna 

Elin Sprak som är brandman svarar hjärnan

Kaj Bondesson som är barnskötare på en förskola säger att knäna är hans favorit.


Jag har börjat fnura på de där. Vilken är min viktigaste kroppsdel? 

För ett par veckor sen kom jag på det. Nämligen stämbanden, för utan dem blir jag helt handikappad. För i alla mina jobb använder jag rösten som de främsta verktyget och utan den kan jag i princip inte jobba.


Vilken är din?

Av Maja - 11 maj 2010 18:10


Flicka fem år säger till mig Vad liten du är

Jag tänker ska du säga, du räcker mig till midjan. Unge!

Jag säger Ah, så är det.


Har varit på tre av mina jobb idag. Eller, ja. Jobbat på två, och hämtat papper på det tredje stället.  På museet hade en ganska söt och rolig grupp på visning. Förutom de där med att jag var liten, som att jag inte redan visste det. Personalen däremot var astråkiga. Men men. Mycket ska man vara med om.

Sen hem och äta lunch och klappa Sixten innan AG och Troppan-jobb. Vilket innebär att jag går runt på Tropicariet tillsammans med min grupp och en djurvårdare. Gruppen ska lösa olika stationer, tex hajdyk eller leta efter en lapp med en fråga i en burk där det ligger en spindel. Min uppgift är att peppa och föra poäng. 



Av Maja - 10 maj 2010 22:18

... dröm om kött och vakna med råtta i munnen.

Teaterhumor som väldigt få förstår. Men för de som sett eller läst Medeas Barn så är det en replik från nämnda manus.


Iaf.

Denna måndag börjar gå mot sitt slut.

Har Bob Marley på Spotify och kisse skuttar runt och jagar pälsmöss, som han sen glömmer någon stans så stackars matte trampar på dem sen.

Hade avslut med Måndagsbarnen nu tidigare i kväll. Det gick fint. De var duktiga och jag var en stolt teaterpedagog. Men ack var de var nervösa de små liven.  


Nu är jag själv påväg i säng, för att vara pigg och glad för morgondagens visning och sedan AG-jobb.

Av Maja - 10 maj 2010 15:17

Ja.

Jag som hade tänkt komma i kapp lite gällande tvätt och disk. Ja, det har jag för visso gjort i dag. Men jag har även svarat på typ hundra jobbmail. Ja, det känns så iaf. Jag har haft kontorsdag kan man säga. 


Volontärarbetet för ABK verkar oxå falla på plats, pratade med verksamhetsansvarig på förmiddagen, hon vill ha mig som kontaktperson. Det känns hedrande och nästa vecka ska jag ska träffa lokalorganisationen. Vi får se vad det kan leda till.


I kväll väntar avslut och uppspel av Musikanterna med Måndagsbarnen. Jag är lite nervös i magen, de där med att träffa deras föräldrar ska bli spännande och lite läskigt. Jag vet att föreställningen kommer gå toppenbra. För de är grymma mina barn.

Av Maja - 9 maj 2010 19:53


Att ha inntekatt är typ som att ha småbarn. Det ligger leksaker överallt och jag trampar på pälsmös. Fast som en kusin sa, pälsmöss är mjukare än legobitar. Å det är ju tur, för annars skulle mina fötter inte må så bra.


Nå väl.

Min kisse är en goskatt och älskar att bli klappad och kliad och pussad.

I går kväll/natt när jag tog kisse under magen och gick och la oss så var det ett himla trampande och spinnande innan han tillsist kom till ro och kunde lägga sig ner. Han tyckte bland annat att han kunde lägga sig på mig när jag låg på sidan, jag begriper inte hur han fick plats, för visso var det bara i tre sekunder innan han kravlade sig upp och trampade lite till. Tror han höll på så i ca en halvtimma, innan vi kunde somna. Och Sixten är inte direkt lilla pluttkatten heller, snarare tjock. Det finns ingen större respekt på vilka kroppsdelar han klampar på heller. Fast det spelar ingen roll. Han är min älskling trotts allt.

Presentation


Poesi och visor är inte saker som man hittar, utan det är saker som hittar än, och det enda man kan göra är att gå där det kan få tag i en. - Nalle Puh

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards